• Irodalmi Jelen

  Szeretettel köszöntjük az Irodalmi Jelen Kossuth-díjas alkotóit!

  A régi fényképekben van valami / boldogítóan démoni, végleg szótlan / és szólíthatatlan, nevezhetetlen ott-lét. (Dobai Péter)
  Kisembernek is lehet nagy igaza, de annyit is ér vele, mondta egy hülye író, aki alighanem én voltam valamikor. (Temesi Ferenc)

 • Boldog Zoltán

  Széljegyzet Jókai Anna Kossuth-díja mellé

  Jókai Anna Kossuth-díja körül áll a bál. Kevesen olvassák, sokan kritizálják, támadják. Vajon politikai vagy szakmai elismerést kapott? Jó szerző vagy kizárólag a kormányzat melengeti a keblén? Jegyzetünkben ezekre keressük a választ.

 • Irodalmi Jelen
  Boldog Zoltán

  Aláírásgyűjtést kezdtek Czakó Gábor ellen

  Az interneten petíció jelent meg azzal a címmel: Vonják vissza a Kossuth-díjat Czakó Gábortól! Egy nőket sértő kijelentése miatt követelik az elismerés visszavonását az írótól.

 • Onagy Zoltán

  Gyurkó, Kádár és a Kossuth-díj

  Na most jön valami Kossuth-díj. Gyurkó László. Hát ha nem lesz többet színház igazgató én szívesen támogatnám. (közbeszólás: kitűnő író) Egy érdemes, becsületes ember és a magatartása stb. és az indokolás jó, az tetszik nekem, azért a bizonyos könyvéért, nagyszerű könyv. /Kádár elvtárs: Az anyja szentségét ennek a Kossuth díjnak is. Jó napot!