Irodalmi Jelen
 • Kötetajánló: Halmosi Sándor: Tantra és hőszivattyú

  Adományra hökken, aki költészetet vár Halmosi Sándor legújabb kötetétől. Mert igaz ugyan, hogy a Tantra és hőszivattyú verseket bocsát elénk, ám e poétikai kultúrának legalább annyi köze van a bölcselethez és a misztikához, mint az irodalomhoz.

 • Megjelent Halmosi Sándor Katharok című kötete

  Versek a költő Gondolat Kiadónál megjelent új kötetéből

   

 • Halmosi Sándor

  A túsztárgyaló halott

  Ugyanúgy állni a hitványságok mágneses, sűrű mezejében, mint tű a sebben, elváltozás után. 
 • Halmosi Sándor

  Míg el nem nehezül

  Könyvajánló Halmosi Sándor Neretva című kötetéből

  Ebben a beretvaéles kritikai költészetben, ahol a vendégszavak és az utalások természete feloldhatatlan ellentmondásokat teremt, a metszés és szaggatás mögött mégis felsejlik némi humor, önirónia, az a férfias tűz, mely mégiscsak fény, ha emésztő is.

 • Halmosi Sándor

  Beleállni a gravitációba

  Semmi biztatót nem mondhatok. Ami ebből a világból ténylegesen is látszik, az a legsötétebb anyag.
 • Oláh András

  „Hogy könnyűek legyünk”

  Halmosi Sándor póztalan költő. Nem díszíti túl a mondanivalóját. Szikár, köznapi szavakat használ. A sziklamászó bátorságával nyúl az egyszerűhöz, a természeteshez.

 • Halmosi Sándor

  Napszálkák

  Versek a költő Gondolat Kiadónál megjelent új kötetéből

  „Nincs vers, amelyben ne találnánk egy üres helyet, ami a mienk, az olvasóé. Finoman modern és lélek-közeli világérzékelés, elkülönböző Halmosi-brand. Precíz, angyalsűrűséget megbízhatóan mérő költészet.” – Halmosi Sándor új verseskötete a Gondolat Kiadónál.

 • Oláh András

  Nincs hova hátrálni

  „Persze még mindig ott vannak a technikai fejlődés indukálta veszélyek: az elgépiesedés az emberi kapcsolatok elsivárosodásához vezethet. Már gondolkodni sem kell, már egymásra sincs szükség, hisz ott az elektronikus eszköz, ami mindent tud, mindent helyettesít. De tényleg mindent?” – Halmosi Sándor verseskötetében Oláh András tett szellemi sétát.

 • Irodalmi Jelen

  „A költészet tere itt van körülöttünk”

  Új kötettel jelentkezett Halmosi Sándor: a Lao-ce szenvedélye című versgyűjtemény az Ünnepi Könyvhétre jelent meg. Szenvedélyről és csendről, elvonulásról és szellemi közösségről beszélgetett a költővel Laik Eszter a Háló Közösségi Központban, ahol néhány héttel korábban az Irodalmi Jelen díjait vehették át írók-költők-irodalmárok.

 • Irodalmi Jelen

  A megújuló verskikötő

  Harmadik korszakába lépett a népszerű költészeti tehetséggondozó műhely, a dokk.hu. Az új főszerkesztő részvételével csak úgy repkedtek az ötletek a portál megújításával kapcsolatban, az „email-magánklinikától” a költői sarokszobáig. A pergő felolvasások mellett végül egy eredeti török dal is felcsendült.

 • Irodalmi Jelen

  „Passz”– Évértékelő körkérdések 2011/8

  Évértékelő körkérdések 2011/8

  Az Irodalmi Jelen a 2011-es év irodalmi eseményeiről, könyveiről és a közeledő világvégéről kérdezett írókat, költőket, szerkesztőket. Ezúttal Bódi Betti, Halmosi Sándor és Potozky László válaszait olvashatják.

 • A nagy felolvasás III. - Második rész
  Irodalmi Jelen

  A nagy felolvasás III. - Második rész

  Felolvasnak: Halmosi Sándor, Hegyi Botos Attila, Jónás Tamás, Korányi Mátyás, Mányoki Endre és Murányi Sándor Olivér.

 • Irodalmi Jelen

  Elmondja verseit Halmosi Sándor

   
  A Gileádról – Halmosi Sándor könyvéről – Csoknya Sándor írását olvashatják lapunkon. Az írás mellett az Irodalmi Jelenen most meghallgathatják a kötet néhány versét a szerző előadásában.– Elmondja verseit Halmosi Sándor.