Hajdúböszörmény

Nincsenek hamis sorok, csak összezavart tótükrök

Vajda Boróka képes jegyzete a Hajdúböszörményi Írótáborról

Szabadság és merészség

Idén először volt a Hajdúböszörményi Írótáborban rajz- és grafikaműhely, ahol a fiatal, zömében középiskolás táborlakók többek között az illusztrációkészítés fortélyait sajátították el – Kiss Júlia villáminterjúja Szabó Ilona műhelyvezetővel a kortárs irodalom és képzőművészet kapcsolatáról, a tábori munkáról.

Hír a HíRről (4., 5.)

Hogyan távolodik el az aktuálpolitikától Sopotnik Zoltán Moszkvics című kötete, miként sikerült párbeszédet folytatnia olyan jelentős alkotókkal, mint Nagy László vagy Borbély Szilárd – többek között ez is kiderül Kiss Júlia hajdúböszörményi jegyzetéből.

Hír a HÍRről (3.)

Inszomniát okozó líra, betyárregény, tárgyias és alanyi költészet, pörgős hangulat, kora reggeltől késő estig tartó műhelytevékenységek, előadások, koncertek jellemezték a Hajdúböszörményi Írótábor harmadik napját – Kiss Júlia jegyzete.

Hír a HÍRről (2.)

A VI. Hajdúböszörményi Írótáborba százkét pályakezdő fiatal érkezett több mint ötven tájegységről, melyek között számos határon túli magyar régió is fellelhető ̶ Kiss Júlia jegyzete a tábor második napjáról.

Híradás a HÍRről (1.)

Olyan élethelyzeteket írjunk szöveggé, amelyeket jól ismerünk, hiszen az olvasó, akár a gyermek, szempillantás alatt megérzi, felismeri az írói melléfogást. – Kiss Júlia jegyzete a VI. Hajdúböszörményi Írótábor első napjáról.

Egyedül a képzelet nem örgeszik – Papp-Für János versei

láthatatlan íveket rendezel vaksi kezeddel
a kereten túli semmibe.

Szakmai tanulságok, kötettel és kötetlenül

Az Alföld folyóirat és a dokk.hu portál voltak a Hajdúböszörményi Írótábor negyedik napjának meghívottai, délután Szeles Judit és Kollár Árpád kötetbemutatóiba kapcsolódhattunk be, az est pedig koncerttel és diszkóval zárult.

Szociális líra, avantgárd interaktivitás, szabados slam

A kortárs költészet és a társadalmi problémák keresztmetszete, lírai avantgárd, paródiák Villonról, Balassi Bálintról, slam poetry merész kifejezésekkel és szabadossággal – a Hajdúböszörményi Írótábor harmadik napjáról tudósít Branczeiz Anna.

Lőwy Árpád, John Donne és Petri György a Hajdúböszörményi Írótábor második napján

A metafizikus költészet, pajzán versek, a személyesség problémája a kortárs irodalomban, lírai színházi előadás – a Hajdúböszörményi Írótábor második napja is változatos programmal várta az érdeklődőket, délelőtt a szemináriumokon kemény munka folyt.

Bemelegítés InstaVerssel, Marno János és Papp-Für János költészetével

Négy íróiskola, irodalomhoz kötődő társművészeti szemináriumok, előadások, izgalmas könyvbemutatók várják a Hajdúböszörményi Írótábor zömében középiskolás tollforgatóit – Branczeiz Anna beszámolója az első napról.

Farkas Wellmann Endre felolvassa verseit

A költő L. D. hagyatéka című kötetéből olvasott fel kameránk előtt néhány verset.

Papp-Für János felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunkban ezúttal Papp-Für János olvasta fel kameránk előtt legújabb verseit.

Áfra János felolvassa verseit

Arcot a versnek sorozatunkban ezúttal a Glaukóma című verseskötet szerzője olvassa fel legújabb verseit.

Tábori slamek

Videónkból kiderül, Asbóth Balázs és Berki Teofil milyen szövegekkel vezette be a slam poetry világába a II. Hajdúböszörményi Írótábor résztvevőit.

Oldalak