• Le Julianna Phuonghin 

  Éltél már tengerparton

  A családi albumok véletlen idegenjeinek tekintetében,
  a rémálmaid mélyén fekvő vagonok múltjában, 
  valahol két hibád közt,
  egy menthetetlen élet ködjében.
  Úgy keresed, mintha az életed függne rajta,
  úgy várod, mintha már évek óta keresnéd a
  sivatag közepén az oázist.
  És végül túlnő rajtad, mint egy burjánzó sejt,
  amin már nem lehet segíteni.
  Égből zuhanó galamrajok tépték le az utolsót.

 • Szabó Réka Dorottya

  Útközben

  mellkasból fejbe és vissza.
  útközben lefejtek magamról egy réteg bőrt.
  föld alatt csak én legyek. 

 • Csornyij Dávid

  A költészet trendi: Schlotter Míra szelfivideója

  A költészet trendi, középiskolásoknak meghirdetett pályázatunk díjnyertes alkotói szelfivideókat készítettek az elismerésben részesült pályaművekből.
 • Kordás Olivér

  Tengeri utazás

  A patakok végtelenek, Állam hegyén mélybe zuhannak.
 • A költészet trendi

  Több mint háromszáz diák küldött pályamunkát A költészet trendi című, középiskolások számára meghirdetett pályázatunkra. Tehetséges fiatalok a Kárpát-medence minden szegletéből – Budapesttől Marosvásárhelyen és Csíkszeredán át Szabadkáig – jobbnál jobb művekkel bizonyították, hogy az irodalom izgalmas, olvasni jó, a költészet valóban trendi.

 • Szegedi Melinda

  Időerő

  Zrínyi szobájában könyvek és fegyverek, mily dicső dolog így élni, s halni meg! Az asztalon maréknyi pergamen hever, a fal mentén pedig sok páncél és fegyver. Kint furcsa szél üvölt, az ég vörösben ég, tudom, ezer torok harsogja végzetét. Az ég színét a tűz és vére festi meg sok száz magyar vitéz kihunyó testinek. Azaz balhé van.
 • Csornyij Dávid

  A költészet trendi: Szegedi Melinda szelfivideója

  A költészet trendi című, középiskolásoknak kiírt pályázatunk megosztott I. díjas alkotója különleges időutazásra hívja az olvasókat.
 • Bodor Emese Réka

  Álmomban hajnalodik

  Bodor Emese Réka első díjat nyert A költészet trendi középiskolásoknak meghirdetett pályázatunkon. A szerző a díjnyertes verseit olvasta fel.

   

 • Az Irodalmi Jelen vers- és prózapályázata középiskolásoknak

  A költészet trendi

  Szereted bújni a könyveket, vaskos regényekkel ütöd el az estéket és a vakációkat, éjszaka is olvasol a paplan alatt szüleid legnagyobb örömére? Netán te vagy az, aki matekórán a pad alatt képregényt olvas, aki naplót vezet, és mindig szétszórt, ág hegyén jár az esze? Kalandregényeket írnál, jobb ötleteid vannak, mint Jókai Mórnak vagy Rejtő Jenőnek, és megfordult már a fejedben az is, hogy átírod a Harry Pottert, és híres leszel? Romantikus lélek vagy, aki verseket ír titokban, de még senkinek sem mutatta meg? Megihlet a szerelem, és sírva fakadsz az Elbocsátó szép üzeneten? Poénosabb szókapcsolataid vannak, mint a menő slammereknek? Lennél te a modern Petőfi, aki lázad, megváltoztatná a világot, aki kirobbantana egy forradalmat?