• Egy sikerregény titkai

  Miskolcon, a Múzsák Kertjében mutatták be Bátorligeti Mária A gondozónő című regényét. Az Irodalmi Jelen Könyvek kiadásában megjelent művet a kritikák az évtized regényének is nevezték. Hogy mitől valóban különleges ez a regény, arról a szerzővel és Bene Zoltánnal Kégl Ildikó beszélgetett.

 • Az Irodalmi Jelen estje Veszprémben

  Az Irodalmi Jelen a Pannon Egyetemen rendezendő Sziveri-estjén verses „továbbgondolásokkal", megzenésített költeményekkel idézi fel Sziveri János emlékét, és közben Böszörményi Zoltán, Varga Melinda, Kopriva Nikolett és Pejin Lea költőket ismerheti meg közelebbről a közönség.

 • Korábbi pályázataink

  Korábbi pályázataink

  Az Irodalmi Jelen korábbi, már lezárt pályázatai a kiírástól az eredményhirdetésig. A pályázatra kattintva minden a pályázathoz kapcsolódó pályamű megjelenik időrendben.


  Légy Jelen!

  2018. november 11. és 2019. május 30. között

 • Irodalmi Jelen

  Könyv–tér–kép 3. – vasárnap

  Az Ünnepi Könyvhét vasárnapján lecsapott a forróság a térre, és a tolongó olvasók az Oroszlános kútnál hűsítették magukat a forrásvízzel. A leghosszabb sor vasárnap Bródy Jánoshoz állt, aki különös „verseskötettel” rukkolt elő: 52 év dalszövegei címmel jelent meg impozáns könyve.

 • Irodalmi Jelen

  „Fiatal költőnek lenni eleinte nem fáj”

  A Parnasszus és az Irodalmi Jelen közös estjén az IJ debütáns költőcsapata mutatkozott be, akiknek művei bekerültek a Parnasszus legfiatalabb költészetet és annak irányzatait bemutató tematikus számába.

 • Laik Eszter, ​​​​​​​Weiner Sennyey Tibor

  A Nők Lapja Novella és az Irodalmi Jelen közös pályázatának helyezettjeiről és díjátadójáról

  ... és a díjazottak

  A Nyitott Műhelyben zajlott 2010. június 25-én pénteken a Nők Lapja Novella magazin és az Irodalmi Jelen Online közös irodalmi pályázatának díjátadója - Laik Eszter és Weiner Sennyey Tibor összefoglalója és a díjazottak névsora, Szőcs Tekla fotóriportja.