• Ráday Zsófia, Fehér Enikő

  Mekkora helyen fér el az irodalom?

  Mikor veszi elő a sakktáblát Vörös István, lepipálja-e valaki táncban Áfra Jánost, ki látja Kemény Istvánt nevetni – Fehér Enikő és Ráday Zsófia négykezes naplója a IX. Hajdúböszörményi Írótáborról

 • Ráday Zsófia

  A Hajdúböszörményi Írótábor jobb bármelyik nyaralásnál

  Ráday Zsófia összefoglaló naplója a VIII. Hajdúböszörményi Írótáborról

  Július 17., hajnali 2 óra 48 perc, amikor elkezdem a naplóm a táborról,  legtöbb ismerősöm Kis Grófóra, Korda Gyuri bácsira vagy PIXA-ra (illetve ezek tetszőleges arányú egyvelegére) mulat az ország valamelyik pontján hősies fesztiváltúlélőként.

 • Irodalmi Jelen

  Szabadság és merészség

  Idén először volt a Hajdúböszörményi Írótáborban rajz- és grafikaműhely, ahol a fiatal, zömében középiskolás táborlakók többek között az illusztrációkészítés fortélyait sajátították el – Kiss Júlia villáminterjúja Szabó Ilona műhelyvezetővel a kortárs irodalom és képzőművészet kapcsolatáról, a tábori munkáról.

 • Irodalmi Jelen

  Hír a HíRről (4., 5.)

  Hogyan távolodik el az aktuálpolitikától Sopotnik Zoltán Moszkvics című kötete, miként sikerült párbeszédet folytatnia olyan jelentős alkotókkal, mint Nagy László vagy Borbély Szilárd – többek között ez is kiderül Kiss Júlia hajdúböszörményi jegyzetéből.

 • Irodalmi Jelen

  Hír a HÍRről (3.)

  Inszomniát okozó líra, betyárregény, tárgyias és alanyi költészet, pörgős hangulat, kora reggeltől késő estig tartó műhelytevékenységek, előadások, koncertek jellemezték a Hajdúböszörményi Írótábor harmadik napját – Kiss Júlia jegyzete.

 • Irodalmi Jelen

  Hír a HÍRről (2.)

  A VI. Hajdúböszörményi Írótáborba százkét pályakezdő fiatal érkezett több mint ötven tájegységről, melyek között számos határon túli magyar régió is fellelhető ̶ Kiss Júlia jegyzete a tábor második napjáról.

 • Irodalmi Jelen

  Híradás a HÍRről (1.)

  Olyan élethelyzeteket írjunk szöveggé, amelyeket jól ismerünk, hiszen az olvasó, akár a gyermek, szempillantás alatt megérzi, felismeri az írói melléfogást. – Kiss Júlia jegyzete a VI. Hajdúböszörményi Írótábor első napjáról.

 • Irodalmi Jelen

  Szakmai tanulságok, kötettel és kötetlenül

  Az Alföld folyóirat és a dokk.hu portál voltak a Hajdúböszörményi Írótábor negyedik napjának meghívottai, délután Szeles Judit és Kollár Árpád kötetbemutatóiba kapcsolódhattunk be, az est pedig koncerttel és diszkóval zárult.

 • Irodalmi Jelen

  Szociális líra, avantgárd interaktivitás, szabados slam

  A kortárs költészet és a társadalmi problémák keresztmetszete, lírai avantgárd, paródiák Villonról, Balassi Bálintról, slam poetry merész kifejezésekkel és szabadossággal – a Hajdúböszörményi Írótábor harmadik napjáról tudósít Branczeiz Anna.

 • Irodalmi Jelen

  Lőwy Árpád, John Donne és Petri György a Hajdúböszörményi Írótábor második napján

  A metafizikus költészet, pajzán versek, a személyesség problémája a kortárs irodalomban, lírai színházi előadás – a Hajdúböszörményi Írótábor második napja is változatos programmal várta az érdeklődőket, délelőtt a szemináriumokon kemény munka folyt.

 • Irodalmi Jelen

  Bemelegítés InstaVerssel, Marno János és Papp-Für János költészetével

  Négy íróiskola, irodalomhoz kötődő társművészeti szemináriumok, előadások, izgalmas könyvbemutatók várják a Hajdúböszörményi Írótábor zömében középiskolás tollforgatóit – Branczeiz Anna beszámolója az első napról.

 • Irodalmi Jelen

  Tábor tollal és gitárral 3.

  Videóriportunk záró részében Papp-Für Jánost kérdeztük a II. Hajdúböszörményi Írótáborról, valamint ízelítőt adunk a nyertes pályaművekből, a hajdúsági slam poetryből és a tábori himnuszból.

 • Irodalmi Jelen

  Tábor tollal és gitárral 1.

  A II. Hajdúböszörményi Írótáborról készült riportfilmünkben betekinthetnek a szemináriumokon folyó munkába, és ízelítőt adunk a tábor hangulatából is.