Ugrás a tartalomra

Új írócsoport alakult "Nyolc égtáj" névvel

Nyolc író hónapok óta együtt dolgozik, együtt lélegzik, egymásra figyel. Ekként alakítja ki-ki önmagát, s inspirálja a társait. Keresik a saját útjukat a prózamondás hagyományában és mai terében.

Írócsoport alakult. Nincs ebben semmi meglepő, hasonló megtörténik napra-nap. Nyolc Égtáj – a névválasztásban kétség kívül van valami szokatlan, játékos, talán programot is sejtető. De ha szokatlan is, nem igazán merész; feltűnni általa aligha lehetséges – a kompaszok is jelölnek a négy égtáj között még néhány irányt. Ekként tehát a Nyolc Égtáj programként sem volna túl beszédes.

A valóság sokkal kevésbé spekulatív. Nyolc író hónapok óta együtt dolgozik, együtt lélegzik, egymásra figyel. Ekként alakítja ki-ki önmagát, s inspirálja a társait. Keresik a saját útjukat a prózamondás hagyományában és mai terében. Keresik a témáiknak megfelelő formákat, a formák közötti átjárások, áttűnések lehetőségeit. Építkeznek.

Fiatalok és tapasztaltabbak együtt. Nem ismeretlenek az olvasók előtt (publikációk, pályadíjak – köztük az Irodalmi Jelen novellapályázatán nyert elismerések – jelzik eddigi útjukat), de nem is a gyors siker múló eufóriája készteti írásra őket. Azért alakultak át alkalmi, majd baráti társaságból írócsoporttá, hogy a szüntelen párbeszédben olyan tapasztalatokra tegyenek szert, melyekből a közös értékek és a saját világok egyaránt kibontakoznak.

A jövőben e logó –  – mögött a legfrisebb írás jelenik meg.

Alatta pedig – a megjelenés időrendjében – a szerzők korábban publikált művei következnek, a teljesség igénye nélkül.

M. E.

Az írócsoport tagjai:

Balázs István, 1989
egyetemi hallgató

Deák Csillag
pszichológus, művészeti író

Gerle Kiss Éva, 1976
könyvtáros

Gueth Péter, 1981
teológus

FOTÓNOVELLA

Kalász István, 1959
szerkesztő, tanár

Kálmán Dóra, 1975
kertészmérnök, főállású anya

Kertész Jenő, 1951
üzleti vezető

Molnár Lamos Krisztina
kultúratörténész, ápolónő

Hajtóerő – fotónovella

Gueth Péter fotóját Piti Marcell, Kálmán Dóráét Bulla Bea készítette

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.