Irodalmi Jelen
 • Mindenki hozzátette a maga történetét az emlékekhez
  Laik Eszter

  „Örömben élni, ennyit, csak”

  Két új kötettel és személyes emlékekkel is előhívták a Nyitott Műhelyben Vasadi Péter nehezen feledhető alakját, költészetét. Az Új Forrás és a Vigilia közös estjén Jász Attila arra kérte a résztvevőket, idézzék fel találkozásaikat a költővel – a történetek mellé Dresch Mihály zenéje szólt.

 • Nagy Bernadett

  Tévedjetek el, szerencsétlenek!

  „Végigkövetjük a betegség fázisait a színlelt közönytől az elfogadásig. A tumort kivágják, a zsír- és porlepte lakás megtisztul, és a betegágy mellől előkerül a mindig kimért zongoratanárnő színes idézetekkel teleírt füzete. Lehull a szemérem.” Ughy Szabina A gránátalma íze című új regényét Nagy Bernadett mutatja be. 

 • Irodalmi Jelen

  A lobogás hamuágya – Ughy Szabina versei

  Öt érzékünk bizonyossága kevés,
  csak a kérdés, a hatodik, segít,
  mi végre a lobogás hamuágya.

 • Irodalmi Jelen

  Hullámtörő – Ughy Szabina elmondja verseit – videó

  Ughy Szabina Ajkán született 1985-ben. Újságíróként és rendezvényszervezőként is tevékenykedik;

 • Irodalmi Jelen

  Új Forrás lapszámbemutató Székelyudvarhelyen

  Hogyan lesz az állatgondozóból költő, a költőnőből regényíró, mi lakik egy indián alteregó mögött, négy különböző alkotói világot miként ihlet meg a természetközeliség – az Új Forrás erdélyi tematikus lapszámbemutatóján jártunk.

 • Irodalmi Jelen

  Medvenéző délolaszos versekkel

  Medveles és irodalom kapcsolata, hogyan számolja föl az önzést és a hiúságot a vadon, Szicília egy magyar költőnő szemével – az Új Forrás folyóirat lapszámbemutatóján „jártunk”, amelynek vendégei Murányi Sándor Olivér és Ughy Szabina voltak.

 • Boldog Zoltán

  Negyvenhét forintért szépségre lelni a pekingi szmogban

  Ughy Szabina versei veszélyesek. Aki nem vigyáz, segítségükkel könnyen átlépheti az élet és a lét közötti mezsgyét, máshogy olvashatja a kínai környezetszennyezésről szóló híreket, és felfedezheti a csodát egy koszos metrómegállóban. A Séták peremvidéken című verseskötetet értékeltük.

 • Boldog Zoltán

  Milyen könyveket nem olvastam az évben?

  „Attól, hogy olvasás nem sok volt az évben, a vágy megfogant bennem, mint asszonyban a második jövevény. A következő könyvekhez lett volna kedvem, ha lett volna időm.” – Boldog Zoltán tárcája