Irodalmi Jelen
 • Gáspár Ferenc

  A mese él

  Nagy fába vágta a fejszéjét Tallián Mariann, aki a világ nagy operameséi közül a wagneri művet dolgozta át. Tavaly már megírta sorozatának részeként Sztravinszkij Tűzmadár balettjét, vagyis ez már a második ilyen gyönyörű kivitelű, CD-melléklettel ellátott, művészi rajzokkal illusztrált könyv, melyben a művet kísértetek, félelmetes vihar, lidérces fények és más ijesztő elemek gazdagítják.

 • Irodalmi Jelen

  Könyvjelző Varieté irodalmi estek – Arany balladák, Tallián Mariann és Lázár Balázs versszínháza

  Könyvjelző Varieté irodalmi estek – Arany balladák, Tallián Mariann és Lázár Balázs versszínháza.

 • Irodalmi Jelen

  Rivaldafény a főtéren

  „Egyébként olyan volt az egész, mint egy alternatív színház: Tokaj főterén felállítottak egy pódiumot, reflektorok világítottak meg minket a sötétben, néhányan – köztük én is – lámpalázasak is voltak mindettől. De nem volt rossz, sőt zsírszuper!” – Folytatódik Simon Adri minden formalitástól mentes élménybeszámolója Tokajból, sok fotóval!

 • Irodalmi Jelen

  Csángó dráma

  A Budai várban található Litea könyvesbolt hangulatos miliőjében mutatták be a héten Iancu Laura József Attila-díjas költő, író legújabb könyvét. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Petrás Incze János című drámakötetről Tóth Sándor költő beszélgetett a szerzővel.

 • Irodalmi Jelen

  A balladás mesemondó

  Ideje kijelölni helyét a magyar művelődés- és irodalomtörténetben, már csak azért is, mert Benedek Elek mellett ő volt a magyar gyermekirodalom megteremtője – mondták az előadók a Pósa Lajos-emlékév megnyitó ünnepségén, ahol a költő leszármazottai mellett a Jókai és a Gárdonyi család tagjai is részt vettek.