Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Olvassunk kortársakat!

  Sokan élnek abban a tévhitben, hogy manapság az emberek nem olvasnak kortárs irodalmat. Miért van ez így, ha valóban ez a helyzet? Miért nyúlunk vissza egészen Petőfiig, ha irodalomról van szó, amikor ma is írnak verseket? Miért ismerik többen a Trónok harcát és Oravecz Nórát, mint Oravecz Imrét? A kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom irodalmi felolvasó délutánján André Ferenc, Borcsa Imola, Sárkány Tímea és Serestély Zalán erről is beszélgetett.

 • Irodalmi Jelen

  Gyerek és próbababa

  Varga Melinda verses beszámolója György Alida Bretteréről

 • Irodalmi Jelen

  Pityókastop – Sárkány Tímea versei

  míg rátenyerel a felforrósodott lécre
  hátad a kertnek vetve sikítasz
  stop

 • Irodalmi Jelen

  JAK-tábor nemzetközi irodalomra hangolva

  A kulturális szcénában felmerülő anyagi problémák az írószervezeteket sem kerülték el, megnehezítve fennmaradásukat és működésüket. Ennek ellenére a József Attila Kör megrendezhette augusztus végén a 28. JAK-tábort, amelynek központi témája a világirodalom felé való nyitás volt. – Sárkány Tímea összefoglalója.

 • Irodalmi Jelen

  Levelek a FISZ-táborból, 2.

  „Hashtagekkel összeköthetőek a műhelyekben felmerülő problematikák: forma, téma, címadás, nyelvi regiszter, kritika, önreflexivitás, vonatkoztathatóság, gondolatvezetés, esztétika, képalkotás. Egymás szövegeiben bogarászunk, szikével próbáljuk felfejteni a kitint, kikaparni a gyulladást, és hagyjuk beforrni.” – Sárkány Tímea levéljegyzetei, 2. rész.

 • Irodalmi Jelen

  Levelek a FISZ-táborból, 1.

  „Évadnyitó beszédét Kollár Árpád, a FISZ elnöke veszteséglisták sorolásával kezdte ezen a szomorú szerdán. Te voltál az első, aki ma délután nem lehet fizikai valójában köztünk, majd a puccs miatt otthonragadó török vendégek következtek a sorban, a magyar–török műfordító szeminárium meghívottjai, és végül Kollár ellopott bográcsa, ami nélkül nem lesz az elkövetkezőkben se gasztroirodalmi program, se ebéd.” – Sárkány Tímea levéljegyzetei, első rész.

 • Irodalmi Jelen

  Verselj a nyárra! – Szétkenődik az esőverte táj – Sárkány Tímea verse

  kinőtted

  az egy helyben maradást. egyre több

  állomás mellett húz el a vonat kelet felé,

  körútból, rakpartból, metróaluljáróból

  építed újra a macskaköves udvartereket.

 • Irodalmi Jelen

  Debüt – Sárkány Tímea

  még nem vagy itt
  a távolságról és időről
  megszűnt vektoriális számadásom
  frissen meszelt magány
  párolog végig a házon