Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  A szeretet életszükséglet

  Lázár Ervin olyan bebarangolható világot teremtett, amelybe mindenki bebocsátást nyer. Bár Dömdödöm és a pomogácsok „atyja” nem írta meg a nagy regényt, életműve mégis halhatatlan, ahogy ő maga is. Az író idén lenne 80 éves, emlékét a Petőfi Irodalmi Múzeumban elevenítették fel. – Sárkány Tímea tudósítása.

 • Irodalmi Jelen

  VB 8 on spot – Lélegzetek – Costa Rica-i költők versei

  A foci vébé hajrájában röviden bemutatjuk a résztvevő nyolc ország irodalmát – ezúttal a Közép-Amerikából továbbjutó Costa Ricát. A kezdősorban: Rosita Kalina, Arabella Salaverry és Delia McDonald Woolery. A hosszabbításban pályára lép: Lázár Ervin.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  Május

  Irodalmi személyek

 • Onagy Zoltán

  Lázár Ervin

  Nem nagyon írt utolsó éveiben, de az olvasó, aki szerette Lázár Ervint, várhatta, hogy előbukkan valamelyik folyóiratból a neve, alatta egy jellemző Lázár Ervin-gyöngyszem.

 • Irodalmi Jelen

  December

  Kipling 

 • Onagy Zoltán

  Buddha szomorú? - Négy éve ment el Lázár Ervin

  Fölrendelték.
  Talán odafönt is éppen hiány mutatkozik a karácsony előtti humánumból, derűből, ha ilyen kíméletlen módon két nappal az ünnep előtt érkezett a SAS-behívó, attól is eltiltva, hogy a legfontosabb családi ünnepet búcsúzóul szeretteivel töltse.

 • Onagy Zoltán

  Árnyékok a szent tehénen

  Ha még eztán kétségei támadnának valakinek, netán vastagnak találná a Petőfi esszé-regényt, ott a karcsúbb Puszták népe, hogy legyen min megrendülni. De a verskedvelők megtalálják az Egy mondat a zsarnokságról című mondatot a zsarnokságról. Ebből a fiatalabbak is megérthetik a kor lényegét. Már amennyiben a korok rendelkeznek felfogható lényeggel, nem a mindenekori hatalom mindenkori mocskos játékát nevezzük "kor lényegének".