Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Egy másvilágpolgár örömhíre

  „Ha nem volna félreérthető, úgy fogalmaznék: az Örömmévalóság az evangélium legújabb fordítása. Adaptációkísérlet. Jézus és Buddha, Nyugat és Kelet társalgásának kihallgatása.” – az Irodalmi Jelen kritikarovata Iancu Laura írásával kíván boldog karácsonyt olvasóinak és szerzőinek.

 • Simon Adri

  Verset venni levegő helyett

  „Megfigyeltem magamon, nagyjából tényleg egy lélegzetvétel alatt olvasódik egy versdarab, s ez egyfajta belső ritmust kölcsönöz a szövegnek, csaknem testivé teszi a befogadást, mintha verset vennék levegő helyett.” – Iancu Laura új kötetét Simon Adri olvasta és írt róla nekünk.

 • Irodalmi Jelen

  A kövek hűsége – Iancu Laura verse

  befut a fekete vonat
  és kövek nem mozdulnak.

 • Irodalmi Jelen

  Márciusi fergeteg

  Ragyogó napsütésben vágtunk neki az ünnepi lázban égő fővárosnak, ám a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett ünnepi eseményekről hazafelé tartva már porviharon küzdöttük át magunkat a Szabadság hídon.

 • Irodalmi Jelen

  Csángó dráma

  A Budai várban található Litea könyvesbolt hangulatos miliőjében mutatták be a héten Iancu Laura József Attila-díjas költő, író legújabb könyvét. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Petrás Incze János című drámakötetről Tóth Sándor költő beszélgetett a szerzővel.