Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Vének – nem csak véneknek!

  Augusztus 7. és 10. között szervezte meg a győri Hermaion Irodalmi társaság kilencedik alkalommal a Véneki Alkotótábort, Közösség, közérzet, közélet címmel – a tavalyi tábor folytatásaként újra együtt gondolkodtak a résztvevők arról, hogy mi köze mindezeknek az alkotáshoz és a kortárs irodalomhoz. És persze volt még (nem vénnek való) foci, napozás, laza beszélgetés, minden, ami egy jó táborhoz kell.

 • Irodalmi Jelen

  Minden átjárható

  A nyolcadik kerületben, a Bókay János utcában járok, járdalapokat szednek fel, építődaruk hangja búg, esőillata van a levegőnek. Megérkezem a Gólyába, a rendezvény helyszínére, hamarosan elkezdődik Horváth Veronika Minden átjárható című verseskötetének a bemutatója a Fiatal Írók Szövetsége és a Gólya Szövetkezeti Ház közös szervezésében, az első kötetes költővel Bende Tamás költő, kritikus beszélget.

 • Irodalmi Jelen

  Magzatpóz – Horváth Veronika versei

  tartja a kagylót, nem jön a válasz,
  vár, vár. bástyákra gondol, erős falakra,
  melyeken fémkarmok szaggatják véresre az eget.
  zárt toronyszobára, ahol egy lány
  a szelindekfára hurkolja haját.

 • Irodalmi Jelen

  Metamorfózis – Horváth Veronika versei és prózaverse

  kavarog tobzódik hunyt szemed mögött a táj
  és hajnallá hasad

 • Irodalmi Jelen

  „Önök kerték”

  A 16. „Önök kerték” Spanyolnátha Kertfesztiválon a lap főszerkesztője, Vass Tibor és családja látta vendégül a költőket, írókat, képzőművészeket Hernádkakon. Beszámoló és képgaléria az eseményről.