• Dobsa Dorina, Izer Janka, Ilyés Krisztinka, Kertész Dávid

  Máslaposság – fiatal szerzők műhelye 2. rész

  Lázadók előre!

  Dobsa Dorina, Ilyés Krisztinka, Izer Janka és Kertész Dávid ezúttal azt járták körül, mennyire vagyunk előítéletesek a versmegosztó Facebook profilokkal, hitelesek-e a közösségi oldalak szépirodalmi tartalmai, és miért gyanítunk minden rózsaszín betűs Instagram megosztás mögött dilettantizmust – bár a poet.hu portál szemléjét olvasva kiderül, a gyanakvás nem volt alaptalan.

 • Dobsa Dorina, Izer Janka, Shrek Tímea, Kertész Dávid, Marcsák Gergely

  Máslaposság – fiatal szerzők műhelye

  Irodalmi folyóiratok, kulturális-irodalmi mellékletek és portálok a fiatal szerzőink olvasatában.

 • Irodalmi Jelen

  Máslaposság – Fekete, téli Eső

  „A mindenkori Esőket és a mostani lapszámot mégsem pusztán a versek avatják irodalmi eseménnyé. Jenei Gyula főszerkesztő mélyinterjúi egyedülállóak a mai magyar irodalomban.” – Boldog Zoltán jól szétszemlézte nekünk a szolnoki lapot.

 • Irodalmi Jelen

  „Hüllőmód vedlik a magány”

  A Helikon kéthetilap 20-as számában – amelynek vezető anyagai az 1956-os emlékévhez kötődnek – több izgalmas, nem föltétlen a forradalomhoz kapcsolódó szépirodalmi műben merülhet el az olvasó.

 • Irodalmi Jelen

  Melyben legyőzik Don Juant

  Meglehetősen erősre sikeredett az Ambroozia folyóirat 2016/5. száma, bőven kínál olvasnivalót azoknak, akik a sűrűsödő ünnepek miatti kevés szabadidejüket olvasással töltenék.

 • Irodalmi Jelen

  Máslaposság – Eső és Tiszatáj (szemle)

  A Szolnokon szerkesztett kiadvány évszakos – négyszer jelenik meg egy évben. Az őszi szám (2016/3) az irodalomtanítást helyezi középpontba.

 • Irodalmi Jelen

  Lapajánló – Kortárs, Palócföld, Bárkaonline

  Két nyomtatott és egy online folyóirat kínálatát szemléztük a novemberi és decemberi felhozatalból – gyerekrovattól a képzőművészetig, interjútól kritikáig.

 • Irodalmi Jelen

  Reggel, délután, este

  A Látó szépirodalmi folyóirat októberi száma Áfra János Áradat és Aminek súlya van című verseivel indul, nem véletlenül ezzel nyitja a folyóirat az őszközépi számát, a két Áfra-vers ugyanis messze kiemelkedik a lap többi, egyébként színvonalas lírai anyagai közül.

 • Irodalmi Jelen

  Hatos, páros, fekete

  Divat lett mostanában a fekete az on-line felületeken. Ennyire fekete irodalmi landing page azonban nincs még egy. De legalább fel van dobva némi sárgával – e két szín kombinációja a legfigyelemfelkeltőbb az összes közül…
  Ahogy felkeltik a figyelmem a képernyőt elöntő, hatosztatú feketeség dobozaiban elhelyezett képek is. Bárki válogatta – nyilván a szövegekhez, és nem a címoldalra –, remek munkát végzett.
  Nézzük, mit kínál első blikkre az ÚjNautilus.