• Hajdú Farkas-Zoltán: ki ez az Ipse? legenda. Bookart Kiadó [Csíkszereda], 2017. Szulyovszky Sarolta illusztrációival.
  Domokos Zsófia

  Az öninkvizítor legendája

  „Mint látható, egy kitüntetett idő – a gyermekkor – lejárta valamiképp felszámolja annak terét, a szülővárost és környékét is. Az emlékezet ereje pedig nem bizonyul elégségesnek az életteli helyreállításhoz: a felnövekedés és az emigráció implikálta térbeli eltávolodás eredményében utópikus építészmunkára képes csupán.” – Hajdú Farkas-Zoltán könyvét Domokos Zsófia mutatja be.

 • Irodalmi Jelen

  Az őrület az, ami megmozgat

  Márton Evelin nem szeret irodalmi szekértáborokhoz tartozni, ódozkodik a kultúrpolitikai csetepatéktól. Az őrület az, ami megmozgatja, regényeinek egyik kulcsmotívuma a hovatartozás, a szerelem lehető legáltalánosabb megnyilvánulási formái – az E-MIL és a Bulgakov Kávézó Álljunk meg egy szóra beszélgető estjén jártunk.

 • Irodalmi Jelen

  Derűs, mint a búzamező-példázat

  Miként fér meg egymás mellett a szamuráj és a jakuzzi, a nagymama tornáca és a modern technológia – erről is szólnak Dimény Lóránt vers- és prózakötetei, amelyeket Szabó András illusztrált.

 • Irodalmi Jelen

  A szalamandrák nem alszanak! – Regény minden, mert az emlékezet nem pontos

  Barátság és szerelem útvesztői, homoerotikus viszonyok, a harmincas éveiben járó generáció problémái, szövevényes cselekmény Erdéllyel, Bukaresttel, Fekete-tengerrel és Afrikával – Márton Evelin könyvbemutatóján jártunk.