Visegrád

Török Sophie levele a FISZ-táborból

Az idei FISZ-táborból nem kisebb literátus személyiség tudósítja olvasóinkat, mint Török Sophie. Aki civilben az Irodalmi Jelen friss díjazottja, Borcsa Imola neve mögött bújik meg.

Levelek a FISZ-táborból 3. – búcsú

„Valóban vannak olyan karót nyelt emberek, akik a komolytalanságot betegségként kezelik, és küzdenek ellene. Főként, ha szépirodalomról van szó. Pedig Cserna-Szabó András szerint is az a legmagasabb rendű művészet, ahol sírás és nevetés arányosan oszlik meg.” – Sárkány Tímea levéljegyzetei, befejező rész.

Levelek a FISZ-táborból, 2.

„Hashtagekkel összeköthetőek a műhelyekben felmerülő problematikák: forma, téma, címadás, nyelvi regiszter, kritika, önreflexivitás, vonatkoztathatóság, gondolatvezetés, esztétika, képalkotás. Egymás szövegeiben bogarászunk, szikével próbáljuk felfejteni a kitint, kikaparni a gyulladást, és hagyjuk beforrni.” – Sárkány Tímea levéljegyzetei, 2. rész.

Levelek a FISZ-táborból, 1.

„Évadnyitó beszédét Kollár Árpád, a FISZ elnöke veszteséglisták sorolásával kezdte ezen a szomorú szerdán. Te voltál az első, aki ma délután nem lehet fizikai valójában köztünk, majd a puccs miatt otthonragadó török vendégek következtek a sorban, a magyar–török műfordító szeminárium meghívottjai, és végül Kollár ellopott bográcsa, ami nélkül nem lesz az elkövetkezőkben se gasztroirodalmi program, se ebéd.” – Sárkány Tímea levéljegyzetei, első rész.

A női író

Csak jó és rossz mű létezik, aki nem így olvassa a corpust, az takarja le a szerző nevét. Az irodalom nem versenysport, ahol a nők és a férfiak külön futamban mérik össze erejüket.

Titkos tudósítónk a FISZ-táborból 3.

A mogyoróhegyi kempingben pénteken és szombaton megfordult többek között Grendel Lajos és Tolnai Ottó, életre kelt Faust, összehasonlíthattuk a fiatal lengyel irodalmat a hazaival, és egy hosszúra nyúló éjszaka után végül hazaszállingóztak a táborlakók.

Titkos tudósítónk a FISZ-táborból 2.

Programok terén csütörtökön se mondott csütörtököt a FISZ-tábor. A felszabadult légkör ellenére a beszélgetések, műhelyek mindig pontosan kezdődtek, a résztvevők pedig lelkiismeretesen végezték a műhelyvezetők által megadott feladatokat.

Térey János felolvassa verseit

Térey János Moll című legújabb kötetéből olvasott fel néhány verset kameránk előtt.

Barnás Ferenc és a magyar depresszió

A Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Barnás Ferencet, a Másik halál című könyv szerzőjét Falvai Mátyás kérdezte.

Bartis Attila esete Wass Alberttel és a parkolóőrrel

Bartis Attilával a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Szekeres Niki beszélgetett.

Hungarikum-e az írótábor?

A Fiatal Írók Szövetségének visegrádi tábora apropóján Boldog Zoltán jegyzetét olvashatják az irodalmi befektetések várható hozamáról.

Oravecz, emigráció, történetek

Oravecz Imrével a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Hansági Ágnes beszélgetett.

Kovács András Ferenc és a többiek

Kovács András Ferencet a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Korpa Tamás kérdezte.

Térey-történetek Tandoritól a Depeche Mode-ig

Térey Jánossal a Fiatal Írók Szövetségének táborában Szirák Péter beszélgetett.