• Irodalmi Jelen

  A Tűzraktér-per – Videó!

  Terézváros Önkormányzata bíróságon pereli a Tűzrakteret üzemeltető Art Sector Alapítványt, hogy költözzön ki a Terézváros tulajdonában lévő, Hegedű utca 3. szám alatti épületből, mert ott az önkormányzat alkotóházat szeretne működtetni, bár a Tűzraktér éppen egy alkotóház. Az első bírósági tárgyalás július 12-én volt. Az ügyről megkérdeztük a pert kezdeményező Terézváros ügyvédjét és a Tűzrakteret vezető Simor Ágnest. Videó!

 • Boldog Zoltán és Weiner Sennyey Tibor

  Lassú levegőelszívás - Kulturális hadsereg a Tűzraktérben

  Az éjszaka folyamán az a hír terjedt el Budapesten, hogy rendőrök szállták meg a Tűzraktér Hegedű utcai épületét. Az Irodalmi Jelen szerkesztői utánajártak, hogy mi történt valójában.

 • Weiner Sennyey Tibor

  Tűz van! + Videók

  ​​​​​​​Miről van itt szó valójában? Tényleg csak gazdasági okok vezérlik a „gondos gazdaként” fellépő elöljárókat, vagy démoni erők csapnak össze valamivel, ami a semmiből nőtt ki és valójában semmibe sem került? Lehetne-e még fordítani az eseményeken? – Weiner Sennyey Tibor írása a Tűzraktér bezárása kapcsán.

 • Sultanus Beatus

  Az utolsó műélvező – A Tűzraktér alkotóinak

  Látta a festéket festménnyé változni. Ahogy a látvány beleégett a lélek retinájába, úgy, hogy még a Léthe vize sem koptatja ki onnan, és egy másik életben a fekete szemű lány szájából elhangzik az a pár szó: déja vu. – Sultanus Beatus tárcája

 • Weiner Sennyey Tibor

  Törékeny Oberon – A Radikális Szabadidő Színház Oberon világai című premierjéről

  ​​​​​​​2010 szeptember 25-én egy kis térben bemutattak egy nagyon nagy darabot, s hogy ennek a premiernek tanúja lehettem, úgy érzem óriási szerencse. Kissé talán a pesti színház is új életre kelt, s az ember a Radikális Szabadidő Színház Oberon világai című darabját a Tűzraktérben nézve úgy érzi, hogy lelkek és göröngyök közt botlott, és mégis csak egy nagy ismeretlen Úrnak vendége volt. – Weiner Sennyey Tibor vasárnapi levele.