• Májusi eső díjakat ér

  Míg odakint a nyárias zápor mosta a belváros aszfaltját, bent, a Petőfi Irodalmi Múzeum zsúfolt termeiben – ha nem is aranyat, de – értékes díjakat ért a májusi eső. Pontosabban a tehetség, hiszen az Irodalmi Jelen folyóirat éves díjai mellett a Légy jelen! novellapályázat nyertesei is átvehették jutalmaikat. A zenés felolvasószínházzal kiegészült műsor óriási érdeklődés mellett zajlott.

 • Dr. Bárdos József az Irodalmi balkézikönyvvel
  Irodalmi Jelen

  „A hagyományokat túl patetikusan, hamis komolysággal tálaljuk”

  Nyugodtan rajzoljanak a diákok partiszemüveget Petőfinek, de mindig beszélgessünk a gyerekekkel az olvasott szövegben megjelenő problémákról, miközben bátran használjuk az okostelefonokat is az oktatásban – javasolja dr. Bárdos József, az Irodalmi Jelen esszédíjas szerzője, aki elárulta azt is, hogy van még mit kutatni Madách Imre életművében.

 • Irodalmi Jelen

  Be kell menni a pálya közepére

  Tárcakötetének megjelenése óta sokan elkérik tőle az egyik történet szereplőjének, a kádfestőnek a telefonszámát. Hogyan lettem Esterházy című könyvéért megkapta az Irodalmi Jelen prózadíját, miközben egy izgalmas, gyerekverseket tartalmazó munkája is megjelent. Laik Eszter és Varga Melinda műhelybeszélgetését olvashatják.

 • Irodalmi Jelen

  Átadtuk az Irodalmi Jelen-díjakat

  Idén három kategóriában (vers, próza, esszé) talált gazdára a több mint egy évtizede alapított elismerés.

 • Irodalmi Jelen

  Az éjszaka a verseké, a nappal az újságírásé

  Varga Melinda költővel és újságíróval beszélgettünk az Irodalmi Jelen Díj apropóján nagyvárosról, költészetről, publicisztikáról és arról, hogyan fogadták a kolozsvári kocsmákban a verseit. Videóinterjú.

 • Irodalmi Jelen

  Könyvheti díjeső

  Mások mellett Kányádi Sándort és Sohár Pált is köszöntötte Böszörményi Zoltán az Irodalmi Jelen idei díjátadóján, ahol öt kategóriában vehették át az elismerést a jutalmazottak.