Irodalmi Jelen
 • Thamó Kata: Téboly

  Téboly

  0 Ft

  Az autóban többen is ülnek, az utasok rémülten figyelik, hogy mi történik. Furcsa állapotba került Lili. Szorong, homályosan lát, egyre rosszabbul van. Szétnéz a ko­csiban: a nagybátyja helyén második világháborús magyar katonatiszt ül. Ruháján sok-sok kitüntetés, hóna alatt puskát szorongat. A katona háborús me­nekült. De mit is keres ő itt, Lili mellett? 

  „Segítség!” – kiáltaná Lili, de csak némán kortyol­gatja a vizet. Kolozsvárra érkezve csak romos házakat lát, az úton mindenütt halottak hevernek, a hulla­szag elviselhetetlen... 

 • Irodalmi Jelen

  Díjátadó felhőszakadás után

  Az idei Könyvhéten is megrendeztük az Irodalmi Jelen díjátadóját, ahol vers, próza és esszé kategóriában vehették át a tavalyi év legjobbnak ítélt szerzői az elismeréseket. A baráti hangulatú díjátadó ezúttal nemcsak az irodalmi élet viharai, de a valóságos felhőszakadás elől is menedéket adott.

 • Irodalmi Jelen

  Tudatállapotok szivárványa

  Mindannyiunk élete a hullámhoz hasonló, felemelkedések és süllyedések váltakozása – Thamó Kata Téboly című kisregényét dióhéjban így lehetne jellemzni. A kötetet Böszörményi Zoltán és Laik Eszter mutatta be a budapesti TAT Galériában.

 • Irodalmi Jelen

  Thamó Kata: Téboly

  „Helén felbiztatja Lilit, hogy rövid hajjal jelenjen meg, mert az jobban áll neki, mint a hosszú. Olyan rámenős, hogy Lili beleegyezik, és megkéri Helént, aki nem is ért a hajvágáshoz, hogy készítsen neki egy jó frizurát. Szívesen ajánlkozik, neki is fog, a hosszú göndör tincsek hullnak a földre, és pillanatok alatt kész is a Kleopátra-stílusú frizura.” – Részlet az Irodalmi Jelen gondozásában Könyvhétre megjelenő regényből.