Irodalmi Jelen
 • Ráday Zsófia

  A Hajdúböszörményi Írótábor jobb bármelyik nyaralásnál

  Ráday Zsófia összefoglaló naplója a VIII. Hajdúböszörményi Írótáborról

  Július 17., hajnali 2 óra 48 perc, amikor elkezdem a naplóm a táborról,  legtöbb ismerősöm Kis Grófóra, Korda Gyuri bácsira vagy PIXA-ra (illetve ezek tetszőleges arányú egyvelegére) mulat az ország valamelyik pontján hősies fesztiváltúlélőként.

 • Irodalmi Jelen

  Egy meg nem írt napló

  Érces orgánumok, egymondatos snittek és egy meg nem írt napló: Papp-Für János újonnan megjelent, Árnyékapa című kötetének bemutatójára, majd a Másik Oldal zenekar koncertjére került sor Budapesten, a Magyar Napló Könyvesboltban – Kiss Júlia járt a helyszínen.

 • Irodalmi Jelen

  Hasítható remény

  A Galéria IX-ben január 30-ától Herbert Aniko művei láthatók, melyeket Szabó Imola Julianna Varratok címmel megjelent prózaversei ihlettek. A „Szándékos vakság – szerelem” című tárlatot a költő nyitotta meg, Szombathy Bálint verseket olvasott, a ritmust a Váczy Eszter kvartett adta.

 • Irodalmi Jelen

  Ketten a Hímzőkörből

  Az Írók boltja „Frissítő” című, fiatal JAK-os költőket, írókat bemutató programsorozata keretében Gaborják Ádám beszélgetett Szabó Imola Juliannával és Tóth Kingával.

 • Irodalmi Jelen

  Író nők, kritikus férfiak

  Idén Bálint Tamás, Bencsik Orsolya, Farkas Wellmann Éva, Fekete Richárd, Györe Borbála, Kalapos Éva Veronika, Korpa Tamás, Lengyel Imre Zsolt, Mán-Várhegyi Réka, Sirokai Mátyás, Szabó Imola Julianna, Tóth Kinga és Virágh András kapott Móricz Zsigmond-ösztöndíjat. A fiatal irodalmárokkal Péczely Dóra beszélgetett a Műcsarnokban, az estet Sztarkovits Béla gitárjátéka színesítette.

 • Boldog Zoltán

  Azonnal oldódó versek és magyar BookTuberek

  A közösségi oldalakon zajló irodalom az instant alkotások felé tart. Visszahat-e mindez a hagyományos műfajokra? Kövesse-e a magyar irodalom a népszerű trendeket? Olvassa el a témáról szóló gyors és rövid írásunkat!

 • Irodalmi Jelen

  A NAGY FELOLVASÁS III. – VIDEÓK

  2011. december 19-én a budapesti Zsivágóban az Irodalmi Jelen megrendezte a harmadik Nagy Felolvasást. Az est felolvasóit nézheti meg felvételeinken.