Irodalmi Jelen
 • A kísértet Stradivarin játszott

  A kísértet Stradivarin játszott

  0 Ft

  Kultúrkrimi

  A pótolhatatlan kincsek között, falbavájt alagutakban reneszánsz kutak mélyén vagy éppen a hegy gyomrában árnyékok bolyongnak, szerencselovagok, akik a mesterhegedűkre és a titkukra vadásznak. A hercegi kincstárba akarnak bejutni, ahol a hangszerek sokaságát őrzik – a legenda szerint –, ki tudja hány, aranyat érő mesterhegedűt, már évszázadok óta, amit csak a rinascitából „ittfelejtett” rozzant öregurak, meg az általuk felbérelt, fiatal, (kénkőszagú) kísértetek őriznek.

 • A papagájok nyelve

  A papagájok nyelve

  0 Ft

  A világ legszebb asszonya kétségtelenül megérdemelné, hogy örökre megmaradjon. Ha másként nem, szoborként. Nem közönséges kőfaragványként, inkább egy olyan emlékműként, amivé ő maga alakítja magát. 

 • Sz. Benedek István – Nem a ruha eszi az embert

  Nem a ruha eszi az embert

  0 Ft

  E könyv szerzője kutatómérnök. Tudományos könyvek tucatját írta, amiknek az Óperenciás-tengeren túli kiadói mind arról érdeklődnek, hogy miféle szerzet, és melyik egyetem büszkélkedhet vele. A lényeget, azt, hogy hol végzett gimnáziumot, senki sem kérdi. Egyetlen olyan jó tulajdonsággal rendelkezem, amit nem egy-két embertől, hanem egy néptől örököltem, ez az anyanyelvem. Hogy beszélem, élvezem, és kurázsim van ragaszkodni hozzá, a Kálvin utcai, aradi Gimnázium érdeme.

 • Sz. Benedek István: Lovagi torta (részletek)

  A borító „félelmetes” lovagjai láttán, öltse fel Ön is, kedves Olvasó, a páncélinget „amit humorból, tréfából meg a képtelenségek játékából szabott (…) a tollforgató, élvezve anyanyelvünk páratlan játékosságát”.