Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Szerelem tér – Részlet Péntek Orsolya készülő regényéből

  „Nagyanyám is ott állt a lépcső alatt, negyvenhárom februárjának közepén, és huzigálta ki sorra a kottákat a kék mappából, hogy amikor a villamosra felszáll, a Goldberg-variációk legyen legfelül, azt akarta elzongorázni fejben, míg a hegy alá ér, de akkor, ahogy kihúzta az egyik öreg papírfedeles kottát, kiejtette a kezéből, és ahogy utánakapott, kirepültek a Goldberg-variációk a térre…” – Részlet Péntek Orsolya Dorka könyve című, készülő regényéből.

 • Irodalmi Jelen

  Péntek Orsolya: Hangok

  „Nem akartam hazudni apának, ezért azt mondtam, hogy kinőttem Klárit. A költözés közepén voltunk már, a nappaliban a fal mellett álltak a könyves dobozok, de apa ült az íróasztalnál, mintha a háta mögött minden rendben lenne, és fordított. Azt mondta, keressek másik tanárt. Akit akarok.” – Részlet Péntek Orsolya Dorka könyve című, készülő regényéből.

 • Irodalmi Jelen

  Négy nő

  Bár a nőnap alkalmából ülte körül az Írók Boltja pódiumasztalát négy nő – Csobánka Zsuzsa, Péntek Orsolya, Szilágyi Zsófia, Tompa Andrea –, és kérdezgette őket egy férfi, azaz Mészáros Sándor, a diskurzus egyáltalán nem „női” problémákat járt körül.