Irodalmi Jelen
 • Búcsú Szőcs Gézától

  Szőcs Petra, Orbán Viktor, Orbán János Dénes és Korpa Tamás beszéde 2020. november 14-én Piliscsabán, Szőcs Géza temetésén.

 • Korpa Tamás

  Azonosítatlan repülő tárgy

  a tejfehér bőrön ülő vénuszdomb, ez a gyöngém.
  násztáncod a krémes ágyban.
  az égről ütemtelenül oszlik az éj a Hajnal-negyedtől
  a Román Operáig.

 • Irodalmi Jelen
  Borcsa Imola

  Erőszak és mcdonaldizált irodalom

   

  Térerő itt sincs, fák bőven, a mogyoróhegyi kilátás felülmúlhatatlan, de ott van kárpótlásul a medence – hasonlítgatom egy veterán rutinjával a két helyszín közti különbségeket, pedig ez még csak a második FISZ-táborom. Idén a Szokolya melletti Királyréten, július 18–22. között.

 • Irodalmi Jelen

  Negyven éve hunyt el Szilágyi Domokos

  Szilágyi Domokos jelenkori recepciójáról, az életmű kanonizáltságáról és a világlírában elfoglalt szerepéről, filozófiával, társművészetekkel folytatott dialógusáról, a költő ügynökmúltjával kapcsolatos dilemmákról szóltak azok az előadások, kerekasztal-beszélgetések, amelyek a Szilágyi Domokos-napok különböző állomásain, Szatmárnémetiben, Batizon, Nagysomkúton és Kolozsvárott zajlottak a hét végén.

 • Irodalmi Jelen

  „Én egy reinkarnálódó személy vagyok”

  A 75 éves Lászlóffy Csabát köszöntötték, új kötetét méltatták a Napkút Kiadó szervezésében a BM Duna Palotában tisztelői, barátai.

 • Irodalmi Jelen

  Titkos tudósítónk a FISZ-táborból 2.

  Programok terén csütörtökön se mondott csütörtököt a FISZ-tábor. A felszabadult légkör ellenére a beszélgetések, műhelyek mindig pontosan kezdődtek, a résztvevők pedig lelkiismeretesen végezték a műhelyvezetők által megadott feladatokat.

 • Irodalmi Jelen

  „Állandó otthonom a magyar nyelv”

  A Magyar Írószövetség és a Magyar Művészeti Akadémia a 75 éves Lászlóffy Csabát és a 65 éves Nagy Zoltán Mihályt köszöntötte születésnapjuk alkalmából.

 • Irodalmi Jelen

  Író nők, kritikus férfiak

  Idén Bálint Tamás, Bencsik Orsolya, Farkas Wellmann Éva, Fekete Richárd, Györe Borbála, Kalapos Éva Veronika, Korpa Tamás, Lengyel Imre Zsolt, Mán-Várhegyi Réka, Sirokai Mátyás, Szabó Imola Julianna, Tóth Kinga és Virágh András kapott Móricz Zsigmond-ösztöndíjat. A fiatal irodalmárokkal Péczely Dóra beszélgetett a Műcsarnokban, az estet Sztarkovits Béla gitárjátéka színesítette.

 • Irodalmi Jelen

  A készülő épület takarófóliáján szolmizáló szél

  Korpa Tamással beszélgettünk Egy híd térfogatáról című kötete apropóján címadásról, partokról, folyókról, határon túli tapasztalatokról és barátkozásról.

 • Irodalmi Jelen

  Gordiuszi csomó és erdélyi mentalitás

  Az augusztus 19–25. között megrendezett 4. Kolozsvári Magyar Napok irodalmi programjainak zöme a Bulgakov teraszán zajlott, részben az irodalmi kávézó, részben pedig az Erdélyi Magyar Írók Ligájának szervezésében.

 • Irodalmi Jelen

  Hol nyaral, és mit olvas az író? (6. rész)

  Nyári körkérdésünkben arról faggattunk írókat, költőket, hol töltik a nyarat, és milyen könyvet pakolnak hátizsákjukba. Ezúttal Boldog Zoltán, Debreczeny György, Farkas Wellmann Éva, Korpa Tamás, Lackfi János, Petőcz András és Sárközi Mátyás válaszait olvashatják.

 • Irodalmi Jelen

  Kovács András Ferenc és a többiek

  Kovács András Ferencet a Fiatal Írók Szövetségének visegrádi táborában Korpa Tamás kérdezte.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  TOP 10 – 2013. június és Könyvhét

  Az Irodalmi Jelen TOP10-es könyvheti ajánlója három kategóriában. A műveket alfabetikus sorrendben közöljük.