Irodalmi Jelen
 • Hermán Dániel

  „A lovak egy utópisztikus társadalomban élnek”

  Beszámoló egymondatos jegyzettel a februári Hervay Klubról
  Kétezerhuszonhárom február utolsó napján, a Hervay Klubon Ferentz Anna-Kata és Lázár Kinga olvasott fel. A meghívottakkal André Ferenc és Nagy Zalán beszélgetett.
 • Hermán Dániel

  Kedvesem, Ferdinánd(a)

  Hagyományok, munka, hit és szegénység:
  nagyapámék pontosan így mesélték.

 • "Csend van, a föld sárláztól lüktet"

  Varga András képriportja a Nulla fok című kísérleti felolvasásról

  A hétvégén az Irodalmi Jelen és a Magyar PEN Club szervezésében megnéztük, hogyan működik nulla fok környékén, az erdő sűrűjében a kortárs magyar líra. A rendhagyó felolvasást és a hangulatot Varga András zenész, lapunk olvasója, a természet és művészetek együttállásának alapos ismerője fényképezte. A képriportot a felolvasók és a közönségben soraiban ülő, de a performanszba aktívan bekapcsolódó költők és prózaírók verseivel "illusztráltuk".

 • Osváth Mihály

  Mi bújhat meg nulla fok alatt?

  – avagy kísérlet a kortárs irodalom kiszabadítására a négy fal közül
  A válasz, amivel hazajöhettem erről a formabontó kísérletről: ahogy a téli erdőnek sem kell feltétlenül hó, hogy szép legyen, úgy az irodalomnak sem kell feltétlenül a négy fal biztonsága, hogy megszólíthasson.
 • Hermán Dániel

  Mire nem gondolt a költő? – Ozsváth Zsuzsa a Bréda-körön

  December 12-én, a Bulgakov Irodalmi Kávéház emeleti termében Ozsváth Zsuzsa költő, képzőművész volt a 15. Bréda Ferenc Irodalmi Kör meghívottja. Az est vitaindítója Nagy Zalán, moderátora Péter Blanka volt, akik november óta a műhely elnökei.