Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Gombaszög, én így szeretlek!

  „Nem sokkal ezelőtt ért véget Jordán Tamás Szabad ötletek jegyzéke című előadása, ami József Attila terápiás írásának színpadi adaptációja. Egy kósza pillanatra az is megfordult a fejemben, hogy ez a módszer egy jól átgondolt marketingstratégia, hiszen ha valaki elolvassa e füzeteket, utána biztosan terápiára szorul…” – Bese Bernadett naplójába kukkanthat bele az olvasó a nemrég lezajlott gombaszögi táborról.

 • Irodalmi Jelen

  Tágas és buja a kültér – zúzós Rájátszás-koncert a PIM kertjében

  Tetőfokára hágott a hangulat a PIM nyári fesztiválja Rájátszás-koncertjén, ahol Beck Zoli, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István és Kollár-Klemencz László szaggatták a húrokat és mondták a verseket.

 • Irodalmi Jelen

  Békebeli társasélet – Ötéves a Hadik Szalon

  Rengeteg vendég szólalt meg a Hadik Irodalmi Szalon ötödik születésnapján a Petőfi Irodalmi Múzeumban: a pódiumon nemcsak az egykori beszélgetéseket elevenítették fel, de ki-ki szülőföldjének, szeretett környékének történeteit is megosztotta.

 • Irodalmi Jelen

  Aranylánc helyett írógép – Grecsó Krisztián és Darvasi László Székelyudvarhelyen

  A hosszú nyári szünet után emlékezetes esttel indult újra a székelyudvarhelyi G. Café irodalmi est-sorozata: egyhetes erdélyi turnéja végén Grecsó Krisztián és Darvasi László volt a kávézó vendége, akikkel a hagyományokhoz híven Murányi Sándor Olivér beszélgetett.

 • Boldog Zoltán

  Változik-e a Szép versek?

  A Szép versek antológiát ebben az évben Péczely Dóra helyett Szegő János szerkesztette. Mennyiben tér el az ő kánonja elődjének válogatásától? Mely szerzők kerültek be öt éven át folyamatosan a kötetbe?

 • Irodalmi Jelen

  „Ecce poeta!”

  Megrendítő a költőóriások nemzedékének utolsó képviselőjét személyesen látni, hallani. Mintha Radnóti, Nagy László, Weöres Sándor vagy Pilinszky elevenedne meg szemünk előtt. Juhász Ferenc nyolcvanötödik születésnapját ünnepelte, s ami még nagyszerűbb: mind a mai napig alkot! Tudósítás Hegedűs János fotóival.

 • Irodalmi Jelen
  Klebelsberg Karina

  Nulladik esemény

  Nulladik esemény

  Jegyzet arról, hogyan nem lett Grecsó Krisztiánnak estje Szegeden az EHÖK szervezésében.

 • Laik Eszter, ​​​​​​​Weiner Sennyey Tibor

  A Nők Lapja Novella és az Irodalmi Jelen közös pályázatának helyezettjeiről és díjátadójáról

  ... és a díjazottak

  A Nyitott Műhelyben zajlott 2010. június 25-én pénteken a Nők Lapja Novella magazin és az Irodalmi Jelen Online közös irodalmi pályázatának díjátadója - Laik Eszter és Weiner Sennyey Tibor összefoglalója és a díjazottak névsora, Szőcs Tekla fotóriportja.