Irodalmi Jelen
 • Diószegi Szabó Pál

  „Vagány magány”

  L. Móger Tímea legújabb kötetéről

  Vannak kitüntetetten szép pillanatok a recenzens életében, amikor az olvasott versek hatására úgy érzi, jó újra- és újradefiniálni a versek fogalmát, hiszen az, amiről írni készül, korábbi eszközeivel már nem vagy nem úgy fogható át számára. L. Móger Tímea új verseskötetének olvasása ilyen momentum.

 • Lázár Balázs, Szabó Palócz Attila, Lennert-Móger Tímea, Keszthelyi György, Diószegi Szabó Pál,Oláh András

  Szépséghibás pillanat

  Az indiánok nem hagynak cserben minket

  a kofa már az aprót számolja tenyerembe,
  jó üzletet csináltam – győzköd veszettül,
  s esküdözik a fellegekre,
  úgy vágok zsebre mindent, mi visszajár,
  hogy bár füttyre áll a szám,
  cigimnek még itt gomolyog a füstje…
  angyalt mímel a foltozott üstre.

 • Hitvallás a szabad akarat mellett

  A Szegedi Ünnepi Könyvhét alkalmából rendezték a Somogyi-könyvtárban Bene Zoltán új regényének bemutatóját. Az érdeklődés a maszkok ellenére is jól látszott a közönség arcán, nem véletlenül: az író rendkívül izgalmas témához nyúlt az Isten, ítéletben.

 • Diószegi Sounds – Zongorád

  A videó, amelyen az Irodalmi Jelen 2020. augusztusi számában megjelent Zongorád című Diószegi-vers (https://irodalmijelen.hu/2020-jun-22-1545/kezem-bolcsoje-kezednek) dalváltozata hallható, 2020. szeptember 12-én készült a III. Tisacra Fesztiválon, a szeged-alsóvárosi ferences kolostor quadrumában. 

 • Diószegi Szabó Pál

  Kezem bölcsője kezednek

  Zongorád, ha lennék,
  leülnél elébem?
  Dallamot se kell már
  ujjaidtól kérnem.

 • Irodalmi Jelen
  Rónai-Balázs Zoltán

  46. Tokaji Írótábor

  Nem meglepő, ám annál örömtelibb módon idén is kezdetét vette az immáron hagyományos Tokaji Írótábor, melyről van szerencsém tudósítani.

  Elöljáróban leszögezném, hogy magam is aktív, érdeklődő résztvevője vagyok az eseménynek, így tudósításom is inkább szubjektív, mintsem a hivatalos történéseket merev részletességgel közvetítő írás. No, de ezt gondolom, mindenki megérti! Egy írótábor a szakmai, baráti találkozások színtere is, sőt az ismerkedésé is, az izgalmas és érdekes programokon túl.

 • Irodalmi Jelen

  Tündérek és trubadúrok – lapszámbemutatóval egybekötött irodalmi varázsest

  Mandulafás varázs, vérbő erotika, a humanista irodalom európai hírű alakja – Irodalmi Jelen-est a TAT Galériában november 24-én este hét órától. Ha mesterfokon akar szórakozni, minőségi irodalmi műsorral ütné el a késő őszi, borongós péntek estét, ne hagyja ki!