Irodalmi Jelen
 • Örömverselés sok zenével: az Ady-év megkoronázása

  Méltó lezárása volt az Ady-évnek az az emlékest, amelyet Nagy Angéla szervezett a budapesti Király utcában, egy százhúsz éves pincében. Rengeteg fellépővel, versekkel, zenével, monodrámával idézték meg a művészek Ady szellemét.

 • Bárányi Ferenc: Boldogság délibábja

  Boldogság délibábja

  0 Ft

  A hatvanas évek fiatal magyar orvosainak küzdelmét mutatja be a regény, két fiatal kegyvesztett (politikai okokból kizárt) volt marosvásárhelyi orvostanhallgató pályakezdő éveinek felidézésével. Az egyik Moldvában, a szovjet határ mentén próbálkozik bizonyítani rátermettségét, míg barátja és kollegája a szerb határ közelében ugyanezt teszi. Két, egymástól földrajzilag távol eső orvosi körzethez tartozó lakosság szokásai, hagyományai szoktatják a magyar doktorokat, hogy beilleszkedjenek az idegen környezetbe.

 • Irodalmi Jelen

  Bárányi Ferenc – Isten Báránya

  Bárányi dr., Isten Báránya, útja végéről visszatekintve földi működésével elégedett lehet. Megadatott neki szinte minden öröm és bánat, szomorúság és boldogság, amit ember kívánhat. – Mandics György írása.

 • Irodalmi Jelen

  Költők és komponisták

  Zenés és – több értelemben is – mesés utazáson vehettünk részt Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költővel, aki ezúttal nem(csak) költőként, műfordítóként, hanem operatörténészként és -fordítóként jegyzi új kötetét, Az opera négy évszázada – költők és komponisták című művet.

 • Irodalmi Jelen
  Onagy Zoltán

  Baranyi Ferenc

  Megszüntette a gyakorlatot, hogy irodalomkedvelő járási párttitkárfeleségek zöngeményeit közölje a lapban vers címén, amivel komoly érdeksérelmeket okozott. Nem úgy van az, hogy eddig egy járási párttitkár úgy mutathatta be az asszonyt, hogy költőnő, eztán pedig nem.