• Tusványos – Az erdélyi magyar irodalom nagyjait idéző kiállítás nyílt a tábort átszelő sétányon

  Az erdélyi magyar irodalom és szellem nagyjait idéző szabadtéri kiállítás nyílt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) tusnádfürdői táborhelyét átszelő sétányon.

 • Irodalmi Jelen

  Medveként támadt az irodalom Tusványoson, Terényben járt Néró császár

  A Bálványosi Nyári Szabadegyetemről a politikai-közéleti kerekasztal-beszélgetések, olyan legendás zenekarok, mint a Skorpió vagy a Beatrice koncertjei, a medvék, na meg a káprázatos táj jut eszünkbe. Shrek Tímea tábori jegyzetéből azonban kiderül, a kortárs irodalom idén az egyik legmarkánsabb kulturális programpont volt, és tudósítónk személyes sorai Vácra is elkalauzolnak bennünket, ahol Néró császárnak volt jelenése.

 • Irodalmi Jelen

  Ezt az 5 irodalmi programot ne hagyd ki a nyáron!

  A FISZ-tábor medvékkel támad, az ország legjobb hóhéra ellátogat az Ördögkatlanba, miközben a magyar nyelvű plakátjai miatt feljelentett Gombaszögi Nyári Tábor rontott szlováksággal várja a felvidéki hagyományok iránt érdeklődőket. Nyári kulturális fesztiválajánlónk.

 • Irodalmi Jelen

  Tusványos: kortárs színház és irodalom esővel

  A Tusnádfürdőn július 22–26. között megrendezett 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor a tavalyinál kevesebb kulturális és irodalmi rendezvénnyel várta a nem feltétlenül a közélet vagy politika iránt érdeklődőket. A Magyar Teátrumi Társaság és a Tilos Kávézó sátra azonban idén is gondoskodott ilyen programokról.

 • Irodalmi Jelen

  A Csíki Székely Krónika Tusványoson

  Sántha Attila – több verses- és prózakötet szerzője, a transzközép egyik alapítója – az idei Tusványoson, a Csűr Teraszon ezúttal rendkívül izgalmas kutatásairól beszélt, amelyekben utánajár a Csíki Székely Krónika hitelességének, vagyis a székelyek eredetének.

 • Irodalmi Jelen

  Szívtűzoltóautó, föld és székely állatfajták

  A 24. Tusványoson, a Tilos Kávéház sátrában tartott hármas könyvbemutatón László Noémivel, Király Zoltánnal és György Attilával beszélgetett Lakatos Mihály és Gáll Attila.