• Irodalmi Jelen

  „Az üdvözítés hétköznapi létélményét a barátság adja meg” – Beszélgetés Berka Attilával

  Videóinterjúnkban az Irodalmi Jelen-díjjal is kitüntetett szerzőnk, Berka Attila többek között a folyóiratban folytatásokban megjelent "zombiregényéről" mesél, és még kisfia is véleményt mond a könyvheti forgatagról.

 • Irodalmi Jelen

  Az Álomszőttes szálai – beszélgetés Frideczky Katalinnal – videó

  Frideczky Katalinnal még az idei Könyvhéten beszélgettünk alkotásmódról, haikukról, zenéről, játékosságról, és többek között az Irodalmi Jelen gondozásában megjelent Fehér árnyék című novelláskötetéről.

 • Ferdinandy György

  Ferdinandy György: Találkozások

  A 88. Ünnepi Könyvhét margójára

  "A második nap Szegedre utazom. Nem túl lelkesen: kiadóm nem tudja, hogy kihez, hová megyünk, és hogy mit várnak tőlem. Útiköltségről, honoráriumról pedig természetesen szó sem esik. No mindegy. Gépkocsin furikáznak, és jó társaságban az idő szalad."

 • Irodalmi Jelen

  Könyv–tér–kép 3. – vasárnap

  Az Ünnepi Könyvhét vasárnapján lecsapott a forróság a térre, és a tolongó olvasók az Oroszlános kútnál hűsítették magukat a forrásvízzel. A leghosszabb sor vasárnap Bródy Jánoshoz állt, aki különös „verseskötettel” rukkolt elő: 52 év dalszövegei címmel jelent meg impozáns könyve.

 • Irodalmi Jelen

  Könyv–tér–kép 2. – szombat

  Ha szombat, akkor eső – mondja bölcsességgé érett rutinnal a régi Könyvhét-látogató, és ez idén is beigazolódott. De a frissítő zápor gyorsan jött és ment, és újra lehetett böngészni és bóklászni. Este pedig vitorlát bontott a Magyar Napló hajója, bár tényleges vitorla nélkül, és a Dunán könyvhetezhettünk tovább.

 • Irodalmi Jelen

  Könyv–tér–kép

  Mozgalmasan kezdődött és telt a 88. Ünnepi Könyvhét első két napja – az Irodalmi Jelen szerzőinek, olvasóinak biztosan, hiszen átadtuk a friss Irodalmi Jelen-díjakat, egy felolvasóesten is részt vehettek az érdeklődők, és Peter Gehrisch német költő könyvbemutatóján versei mélyére utazhattunk. Mindeközben a téren nyüzsgés, napsütés, barátkozás.

 • Laik Eszter

  Új díjazottak a fedélzeten

  Ismét hajóra szállt, azaz a TAT-on találkozott író, költő, olvasó és szerkesztő: az Irodalmi Jelen felolvasóesttel egybekötött díjátadóját a 88. Ünnepi Könyvhét nyitónapján rendezte a szerkesztőség.

 • Irodalmi Jelen

  Irodalmi Jelen-díjátadó, 2017

  Várjuk minden kedves olvasónkat az Ünnepi Könyvhét nyitónapján folyóiratunk estjére, valamint szerzőink dedikálásaira!