• Irodalmi Jelen

  Írók ajánlják kedvenceiket – Könyvheti kamerás körkép 3.

  Szerzők, címek és saját készülő kötetek – Lesi Zoltán, Turczi István és Gáspár Ferenc válaszol Varga Melinda kérdéseire.

 • Irodalmi Jelen

  Kíváncsiságból, lista alapján, időkapszulából klasszikust, kortársat – Könyvheti kamerás körkép 2.

  A Könyvhéten írókat és olvasókat kérdeztünk kedvenceikről és arról, milyen könyvet vinnének magukkal a hatalmas felhozatalból.

 • Irodalmi Jelen

  Íróportrék és pillanatképek a Vörösmarty téren

  Vasárnap, az Ünnepi Könyvhét negyedik napján a Vörösmarty tér újból megtelt olvasókkal és dedikáló írókkal, egyebek mellett találkoztunk Turczi Istvánnal, Csukás Istvánnal, Izsó Zitával, Ayhan Gökhannal, Kányádi Sándorral, Csukás Istvánnal, Grecsó Krisztiánnal és Darvasi Lászlóval.

 • Irodalmi Jelen

  Vásári vasárnap – Ünnepi Könyvhét, vasárnap

  Vasárnap délután dedikáláscsúcsot döntött a rendezvény: volt olyan pillanat, amikor közel hetven aláírást osztó írót, költőt, illusztrátort, tudóst, celebet, gurut és még ki tudja kit számoltunk össze a tér két oldalán. Talán az is bepótolta most azt olvasókkal való találkozást, akinek szombaton elmosta az eső a lehetőséget. A csúcsidőnek megfelelően igazi képözönt adunk közre, immár özönvíz nélkül.

 • Boldog Zoltán

  Vörösmarty Stadiont!

  Ki ad gólpasszt a fiatal, tehetséges alkotóknak? Valóban kibékíthetetlen az ellentét a stadionok és az irodalom világa között? A 87. Ünnepi Könyvhét két asztala között ingáztunk.

 • Irodalmi Jelen

  Viharral dacoló könyvkészletek – Ünnepi Könyvhét, szombat

  Szombaton a Könyvhét látogatói kaptak hideget-meleget: a fülledt órák után olyan vihar söpört végig a téren, hogy könyv nem maradt szárazon. De a nejlonok és ponyvák alá menekülés is már valahogy hagyomány lett ezen az ünnepen, és cseppet sem törte meg a látogatók kedvét. A Könyvek Éjszakáján meg különösen nem. Képes beszámolónk az Ünnepi Könyvhét harmadik napjáról.

 • Irodalmi Jelen

  Tömegből kiragyogó arcok – Ünnepi Könyvhét, péntek

  Pénteken a Vörösmarty téren hol eső szaporázta, napernyők és esernyők alá kergetve a látogatókat, hol az előbújó nap melege miatt kellett behúzódni valami fedezékbe. Az Irodalmi Jelen csapata azonban az időjárással dacolva rótta a teret kamerával, mikrofonnal és fényképezőgéppel, hogy elcsípje az arcok forgatagában az olvasók kedves ismerőseit. Ferdinandy György, Konrad Sutarski, Nádasdy Ádám, Oravecz Imre, Röhrig Géza, Szőcs Géza – hogy csak néhány nevet említsünk a pénteki dedikálók névsorából. Beszéljenek a képek!

 • Irodalmi Jelen

  „Mindig az antológiákkal szoktam kezdeni” – Kamerás körkép 1.

  Ebben az évben is kamerával indultunk neki az Ünnepi Könyvhétnek, és megkértünk néhány írót, ajánljon valamit az idei kínálatból.

 • Irodalmi Jelen

  „Életre-halálra olvasni” – Ünnepi Könyvhét, nyitónap

  Esterházy Péter nyitotta meg a 87. Ünnepi Könyvhetet egy szélben dülöngélő napernyő alatt. Idén először nem áll színpad az Oroszlános Kútnál, az író a kútlépcső tetején beszélt, de természetesen a mostani Könyvhetet is tarkítják majd a színpadi műsorok, csak épp a Vörösmarty-szobornál. A PIM-ben a Szép Magyar Könyv és az Év Gyermekkönyve Díjakat adták át. – Képes beszámolónk az első könyvheti napról.