Ugrás a tartalomra

Égi szerelem

Mélyen az űr végtelenjében, a Nap és a Hold szerelme csillogott a csillagok között, mint két fénypont a sötét éjszakában. De ez nem volt mindig így.

Régen, az idők kezdetén, a Nap és a Hold külön élték az életüket. A Nap ragyogott a nappalban, a meleg sugaraival életet teremtve a világon. A Hold pedig éjjelente felragyogott az égen, hűvös fényével megnyugtatva az éjszakai lényeket. Ritkán találkoztak, csak az ég egy-egy különleges pillanatában, amikor a Nap lebukott az éjszaka lágy ölelésébe.

Ám az idő múlásával mindketten érezték, hogy valami hiányzik az életükből. A Nap szeretett volna átölelni valakit, mikor lehanyatlott a horizonton, és a Hold vágyott a meleg fényre, ami csak a Napban lakott.

Egy sötét éjszakán a Nap és a Hold végre találkoztak az égen. Ragyogtak egymásra, mint soha korábban. És abban a pillanatban, amikor a Nap megsimogatta a Hold fényét, és a Hold belefoglalta a Nap melegét, az űrben egy forradalmi változás történt.

A két isteni test egymásba fonódott, a szeretet és az élet összekapcsolódott, és örökre egyesült. A Nap és a Hold egymást találta meg, és soha többé nem akartak elválni.

De a boldogságuk nem tarthatott örökké. Az istenek irigyen figyelték a földön történteket, és féltve őrizték az ilyen hatalmas szerelmet. Egy nap a sors közbeszólt, és elválasztotta őket. A Nap és a Hold csak messziről nézhették egymást, miközben az égen külön utakon jártak.

De még az ég sem tudta őket teljesen elválasztani. A Szaturnusz, az égi kőbolygó, látta a Nap és a Hold szomorúságát, és úgy döntött, hogy segít nekik. Így hordozta az ősi jegygyűrűket, amelyek örök emlékeztetői voltak a Nap és a Hold szerelmének. Ezek a gyűrűk, melyeket csak a Szaturnusz tudott megfogni, mindig emlékeztették őket arra, hogy bár távol vannak egymástól az égen, szerelmük örökké él az űr végtelenjében.

Így hát a Nap és a Hold bár elszakadtak egymástól, de mégis örökké egyek maradtak az ég alatt és a Szaturnusz jegygyűrűi által. És ha az emberek feltekintenek az égre, mindig láthatják a Nap és a Hold szerelmes vonásait, és a Szaturnusz gyűrűit, amelyek mindannyiunkat emlékeztetnek a végtelen szeretet erejére.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.