Ugrás a tartalomra

Álarcos hírek

Egy idő óta rutinszerűen óvják az embereket a „csinált” hírektől, megtévesztő információktól. Ezért kötelességünk figyelmeztetni az olvasót, hogy a közölt hírek félretájékoztató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk, és a bennük foglaltak vagy a belőlük kiolvashatók nemhogy a szerkesztőség, de még a szerző véleményét sem tükrözik. – Hudy Árpád rendkívüli hírösszefoglalója.

 

Egy volt távol-keleti koronagyarmat egyetemének alagsorában dolgozó, muzsiknak álcázott brit tudósok megfejtették a koronavírus titkát. De nem hajlandók elárulni.

*

Az amerikaiak szerint a kínaiak, a kínaiak szerint viszont az amerikaiak szabadítottak – na jó, pusztán hanyagságból… – gyilkos kórokozókat az emberiségre. Az eszkimók meg csak ülnek a kandalló mellett jégkunyhóikban, és sokamondóan köhécselnek.

*

A milánói Skálában, amelyet a város többi áruházával együtt bezártak, unatkozó előadók eladták eladók előadták Verdi Álarcosbál című operájának pantomimváltozatát, ugyanis a maszkok miatt nem tudtak énekelni. A bevételt a produkcióhoz szükséges szájvédők beszerzésére fordítják.

*

Éles vita robbant ki maláj politológusok közt a koronavírus veszélyeztetett csoportjairól. A rojalisták szerint a demokrácia boszorkánykonyhájában republikánussá preparált kórokozó főleg koronás főket és királyságokat támad – lásd Nagy-Britannia, Svédország és Spanyolország. A marxisták viszont arra esküsznek, hogy a bio-agresszió célpontja a szocializmus: ezért volt az első áldozat Kína.

*

Patagóniai patológusok közleményben hívták fel a figyelmet arra a precedens nélküli jelenségre, amely példátlan a pandémiák történetében: a járványnak világszerte számos olyan ember esett áldozatául, aki korábban még sohasem.

*

Nemcsak börtönök ürülnek ki világszerte a járvány miatt. Több országban a fontosabb pereket is elhalasztották, mivel a koronatanúkat karanténba kellett zárni.

*

A Time Magazin már a folyó esztendő negyedik hónapjában kihirdette, hogy Az Év Embere 2020-ban Poncius Pilátus! A római helytartó ugyanis, kivételes előrelátásról téve tanúbizonyságot, már közel kétezer évvel ezelőtt példát mutatott a világnak, amikor a jeruzsálemi sokaság előtt tüntetően kezet mosott.

 

 

 

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.