Ugrás a tartalomra

80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok

 

 

Vasárnapi levél a könyvheti térről, az irodalomról, a Fontes Orientales sorozatról, Kemény Katalin új könyvéről, a Hamvas Béláról szóló új antológiáról, néhány kortárs kötetről, John Lukács új könyvéről, és egy kicsiny csikszeredai kiadó hatalmas és titkos könyveiről. 
Tér és irodalom

 

„Az irodalomkönyv áldásos tevékenységet végez az irodalom és az olvasás jövője érdekében, hiszen egy majdani 180. Könyvhétnek csak abban az esetben lesz értelme, ha Fűzfa Balázs könyvének bátor olvasói önállóan kezükbe merik venni a kortárs szerzőket” – az Irodalmi Jelen gratulál Fűzfa Balázsnak a Szép magyar könyv 2008 tankönyv kategóriájában kapott oklevélhez.
A legszebb magyar irodalomkönyv 2008
 

 

Fényképek a könyvek, az írók és költők ünnepén

Csak egy pillanat...

 

„Korrupt elit” pizzával várta az érdeklődőket két politizáló, rendszerkritikus magyar regényének bemutatójára az Ulpius-ház Könyvkiadó. Mivel a pizzákról minden feltétet leloptak a korrupt politikusok, Para-Kovács Imre moderátori humorával ellensúlyozták a szocreál Marxim kocsma üres tésztáját.
Ulpius-gasztronómia és egyéb csemegék a pultokról
 

  

Helyszíni tudósítás Darvasi László Virágzabálók című regényének szegedi ősbemutatójáról - Boldog Zoltán írása

Idealista gerillakertészet

 

Miért hiszik azt a bugyijukat kivillantó celebek, humorosnak hirdetett humoristák és pöffeszkedő politikusok, hogy könyvet írtak, ha mondandójukat két kemény tábla közé préselik? – kérdezte Mészáros Sándor a Liszt Ferenc téri ünnepélyes megnyitójában.

Szép Magyar Könyv 2008

 

„Érezzük magunk körül a sokszor leírt Gutenberg-galaxis gravitációs terét” – mondta az Ünnepi Könyvhetet megnyitó beszédében Lator László.

Megnyílt a 80. Ünnepi Könyvhét

 

Hivatalosan még el sem kezdődött a Könyvhét, de már zajlanak a könyvhetiként hirdetett könyvbemutatók, kifejezetten nagy érdeklődéssel kísérve. Kedden este telt terem figyelte a Hungarovox új kiadványainak méltatását az Írószövetségben, akárcsak a Kalligram könyveinek laudálását a Szlovák Intézetben.
Kifulladásig könyvbemutatók

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.