Irodalmi Jelen
 • Puskel Péter: Hangosan gondolkodom

  Hangosan gondolkodom

  0 Ft

  A tavalyelőtt indított Hangosan gondolkodom egyes írásaiban vissza-visszatérő motívum Arad múltja, jelene. 

 • Puskel Péter – Aradi történetek, emberek

  Aradi történetek, emberek

  0 Ft

  "A kötetbe válogatott történeteket 2009 és 2013 között írtam, és frissiben kerültek a Nyugati Jelen jóvoltából az olvasóhoz. A száz részes sorozatból néhányat szándékosan kihagytam, mert korábban megírt témák egyes motívumai visszacsengtek bennük." 

 • Puskel Péter - 150 év a Gutenberg-galaxison

  150 év a Gutenberg-galaxison

  0 Ft

  Manapság arról beszélnek, hogy a nyomtatott sajtó optimista becslések szerint sem húzza tovább húsz-harminc esztendőnél. A Gutenberg-galaxis napja leáldozóban van. Ilyen megközelítésből is rendkívül fontos és időszerű az aradi magyar napilapok és periodikák kezdeteinek, múltjának és részben jelenének feltérképezése. A szerző nemcsak a könyvtárakban, levéltárakban fellelhető kollekciókat, dokumentumokat kutatta fel, de a 24.

 • Puskel Péter - Aradi sikertörténetek

  Aradi sikertörténetek

  0 Ft

  Sikertörténeteket szívesen olvas az ember, különösen, ha azok szülővárosához, lakhelyéhez, tanulmányai színhelyéhez, általa ismert emberekhez kötődnek.

 • Puskel Péter: Nyakig a pácban

  Nyakig a pácban

  0 Ft

  A humorról az ókori görögök úgy gondolták, hogy ez a "testnedv, folyadék" az egészség és az érzelmek egyensúlyban tartásához elengedhetetlen. Már rég tudjuk, hogy ilyen speciális testnedv nincs, de azt is, hogy a humor – az a képesség, tulajdonság, hogy (magunkkal együtt) másokat is felvidítsunk, jókedvre, nevetésre hangoljunk – az emberi élet rendkívüli ajándéka. Mert iszonyúan sivár lenne a humor nélküli élet, és csak legnagyobb ellenségünknek kívánhatjuk titkon, hogy humortalan emberekkel hozza össze balsorsa…

 • Puskel Péter: Emléklapok a régi Aradról

  Emléklapok a régi Aradról

  0 Ft

  Tartalmában és nyomdai kivitelezésében egyaránt kivételes mű az 1885–1945 közötti Aradról. Közel négyszáz tételből álló illusztrációs anyagát korabeli fotók, plakátok, képeslapok alkotják. A városkép kialakulásának meghatározó időszakáról, mára már eltűnt városképi elemekről, emlékművekről nyújt a szó szoros értelmében is képet több évtizedes kutatás eredményeként a szerző, az illusztrációkhoz csatlakozó, olykor esszészerű szöveg a Maros-parti település történetének, kultúrájának alapos ismeretét tanúsítja.