Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Túl a tárgyiasságon

  A létezés hálói címmel jelent meg a Janus Pannonius Műfordítói Díjjal frissen kitüntetett Kodolányi Gyula versfordításkötete a Nap Kiadó gondozásában. Az alkotóval Bollobás Enikő és Thomas Cooper beszélgettek az amerikai és a magyar költészet különbözőségeiről, de szóba jött megannyi más izgalmas téma, például Bob Dylan Nobel-díja is.

 • Irodalmi Jelen

  A kolozsvári mesélő – 100 éve született Méhes György

  Munkássága a polgári irodalom szerves része, hidat képezett Kolozsvár és Budapest között – hangsúlyozták az előadók Méhes György születésének századik évfordulóján, a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett ünnepségen. Nagy Levente, az író unokája bejelentette a Méhes György Alapítvány létrejöttét, amely az írói hagyaték ápolását és a fiatal szerzők támogatását hivatott elősegíteni 100 millió forintos hozzájárulással.

 • Irodalmi Jelen

  Hidegbéke, bennünk

  Tóth Erzsébet Hidegbéke című kötetének bemutatóján Rózsássy Barbara költő köszöntötte a Magyar Írószövetség székházában megjelenteket, akik között számos pályatárs – például Acsai Roland, Ágh István, Alexa Károly, Győrffy Ákos, Szkárosi Endre és Vasy Géza – is látható volt.

 • Irodalmi Jelen

  Hogyan lett Burkusból Malárburk?

  Újságíróként bejárta a fél világot és egész Magyarországot, festőként Burkus Józsefként ismerhetjük, és „érett férfikorban” jelentkezett első szépirodalmi kötetével is. Malárburk Józseffel Péntek Imre beszélgetett az Írók Boltjában.