Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Az ellopott rendszerváltás

  „Kerékgyártó regénye súlyos írói látlelet. Látlelet egy ellopott rendszerváltásról, egy magát újra és újra meglopni hagyó, a politikától pedig lassan elidegenedő társadalomról, és annak e társadalom gyengeségeit a végletekig kihasználó politikai elitjéről.” – A rendszerváltóról Kántás Balázs írt.

 • Irodalmi Jelen

  Ha fikciót ír az ember, Istenné válik

  Kerékgyártó István íróval Mészáros Sándor beszélgetett a székelyudvarhelyi G. Caféban. A filozófia, a jog, az üzlet és a politika világát megjárt szerzőnek felszabadító érzés, hogy kiírhatta magából mindazt, aminek tanúja s bizonyos fokig részese volt.

 • Irodalmi Jelen

  Zsarolók és zsugoriak

  A Hurok voyeur-regény: azokba a szobákba enged belesni, ahol megköttetnek a korrupt üzletek, elhangoznak a zsarolások, leosztják a lapokat. Kerékgyártó István új regényéről Mészáros Sándorral beszélgetett.

 • Irodalmi Jelen

  Visszacsévélt sorstörténet

  Rükverccel indítottuk az új évet, legalábbis színházi szempontból – a Katona József Színházban Kerékgyártó István regényének színpadi változata prédikáló felhang nélkül vágja mellbe a nézőt.

 • Irodalmi Jelen

  Aki kitolatott az üzletből

  Kerékgyártó István dolgozott már filozófusként, közgazdászként, üzletemberként, ORTT-elnökként – jóideje azonban íróként ismerik, különösen a Rükverc sikerei óta. Legutóbb az U10 klubban a budai hegyvidék íróit vendégül látó sorozatnak volt a vendége.