Irodalmi Jelen
 • Hitvallás a szabad akarat mellett

  A Szegedi Ünnepi Könyvhét alkalmából rendezték a Somogyi-könyvtárban Bene Zoltán új regényének bemutatóját. Az érdeklődés a maszkok ellenére is jól látszott a közönség arcán, nem véletlenül: az író rendkívül izgalmas témához nyúlt az Isten, ítéletben.

 • Irodalmi Jelen

  „Nyolcvan év alatt a föld körül, harminc kötet az irodalomban”

  Prőhle Gergely sokunk gondolatát fogalmazta meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amikor azt mondta, irigyli Sárközi Mátyás vitalitását. Bármilyen hihetetlen, az író, aki még olvasóinak is leginkább csak „Matyi”, július 19-én tölti be nyolcvanadik évét. Barátai, kollégái köszöntötték a PIM-ben.

 • Irodalmi Jelen

  Pusztában edzett lelkek

  Napokat időzött egyedül a magyar puszta közepén, látott tavaszt és kavargó porhót – Halász Margit új regényéhez is eggyé vált a tájjal. A titokzatos vörös nyelvű párduc története szikár, kegyetlen, kemény világba vezeti az olvasót, ahol még a nők is férfinak öltöznek. A regényről Horváth Bence beszélgetett az íróval a Várfok borozóban.

 • Irodalmi Jelen

  Egy híres kalandor a 20. századból

  Az 1956-os emlékév bemutatódömpingjében a Sárközi Mátyással rendezett beszélgetés igazi felüdülés volt: az író nemcsak ’56-os emigráns élményeiről beszélt új kötete kapcsán, de a londoni magyar cukrászdától a Churchillel forgatókönyvet író Bíró Lajosig minden szóba került.

 • Irodalmi Jelen

  Etruszk–magyar utazás

  Hegyi Botos Attila múltat és jelent egybeszövő verses naplóját mutatták be a Várfok Borozóban: az Egy etruszk utas archaikus és modern hangon megszólaltatott, képzeletbeli itáliai utazás.

 • Irodalmi Jelen

  „Mintha Zalán egy érzéki női testen babrálna”

  Az Irodalmi Jelenen is olvashattak már részleteket az érdeklődők Zalán Tibor Papírváros című regényének harmadik kötetéből, melynek megjelenése alkalmából Csikós Attila és Horváth Bence beszélgetett a szerzővel a Hadik Kávéházban. Kocsmablues-zal és prózával Menszátor Héresz Attila szolgált.