Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Maszkban vagy mezítelenül?

  Maszk mögé bújik-e az író, ha önmagából gyúrja hősét? Lehet-e személyesség nélkül írni? Ki lakik az álnév mögött? Ilyen, és hasonló kérdéseket jártak körül a résztvevők a Szépírók Társasága „Maszk és önéletrajz” című fesztiválján, ahol Bartis Attila, Csuhai István, Forgách András, Ungváry Rudolf beszélgetését, valamint Rakovszky Zsuzsa és Mészáros Sándor eszmecseréjét hallgattuk meg.

 • Irodalmi Jelen

  Hogyan lett tizenkét nőből fiatal szélhámos?

  „A novellák valahol félúton helyezkednek el Kafka és Örkény, a rémületes kiszolgáltatottság és a feje tetejére állított világ komikuma között.” – Laik Eszter írása Forgách András Valami fiatal szélhámos című kötetéről.

 • Franz Kafka új arca

  Budapestre látogatott Michael Kumpfmüller német író, aki Kafka utolsó, rejtélyes szerelmét feldolgozó regényében átrajzolta az íróról őrzött „depressziós” képünket. A Goethe Intézetben Forgách András beszélgetett a vendéggel.

 • Irodalmi Jelen

  Tizenkét nő, akit Forgách Andrásnak hívnak

  Átváltozhat-e egy férfiíró nővé? Miért kellett volna Esterházy Péternek három évig rejtőzködnie? Mit keresnek férfiak egy feminista antológiában? A testvérpár – Forgách András és Forgács Zsuzsa Bruria – estjén egy pillanatig sem unatkozott a közönség a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.