Irodalmi Jelen
 • Ferencz Zsuzsanna: Eszke könyve

  Eszke könyve

  0 Ft

  Bájos, vérbő humorú történet gyerekeknek – ez az Eszke könyve. Egy kislány Sziszi cicával indul kalandos útra, s a társaival közösen megalapított birodalmat Eszke királynő gyermekmódra, ám bölcsen igyekszik kormányozni, hogy alattvalói – Kékfestő Vanília nagytata, a tudós Trottyos Sámuel, a rövid lábú tacskó, Csurmuly Csuti, Panni, a selypítő piros plasztik póniló, Barbus, a kényeskedő Barbie baba, a főkém Szitakötő Jóska és a többiek – jól érezzék magukat hazájukban.

 • Ferencz Zsuzsanna: Hatosfogat

  Hatosfogat

  0 Ft

  „…én tulajdonképpen kiválni akartam. És mindmáig kiválni akarok. De persze összevegyülni is... És tudva tudom: énnekem immáron sem kiválnom, sem pedig összevegyülnöm nem lehet”, összegzi sorsát az Életem és a kecskék hõse. Ha valamivel mégis kiválik, akkor az kissé bizarr, kissé groteszk, de mindenképp sikerületlen élete, amelyben az esetleges jó szándék is visszafelé sül el. A Hatosfogatban nincsenek igazán sikeres sorsok, így vagy úgy, belsõ vagy külsõ kényszer okán valamennyi szereplõ élete kisiklott.

 • Ferencz Zsuzsanna: Kik és Mik ügyei

  Kik és Mik ügyei

  0 Ft

  Igaz, e kötet írásait csak az élvezi vidám és szomorú élvezettel, akiknek hallása van ehhez a hanghoz. De hát mit is keresne a botfülű a hangversenyen? 

  Magyarul nem mondhatjuk: ”történetezni” - és itt mégis ilyesmiről van szó. Történetezésről, kissé örkényi alkalomról a sajátos, aforisztikus, lírai, s egyben keserűen szellemes, finom gúnnyal megfogalmazott, szinte mindent megkérdőjelező, kétkedő és viszonylagosító világkép és önkép fölrajzolására. 

  Igen, kicsit sértegeti sémáinkat. 

  Igen, még a szerelem is karikatúrában jelenik meg e könyvben. 

 • Ferencz Zsuzsanna: Kik és Mik

  Kik és Mik

  0 Ft

  Ferencz Zsuzsanna legújabb kötete, szervesen illeszkedik a hagyományba, amelynek kezdeteit Örkény István egypercesei fémjeleznek leginkább. Szerzőnk rövid történeteket ír, azonban ezeknek a történeteknek nagyon is mélyről jövő elmondanivalója van, hiszen a kötetborítón megjelenő két vidám, háromszemű gyermekarc Ferencz Zsuzsanna egyedi stílusának csak egyik arcát mutatja meg. A 181 rövidprózát tartalmazó, közel kétszáz oldalas könyv előszavában Bodor Pál így jellemzi a kötetet: „Igen, kicsit sértegeti sémáinkat. Igen, még a szerelem is karikatúrában jelenik meg e könyvben.”