Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  Bizalom a következő medvének

  Bella István-díjasok antológiáját mutatták be egy jó hangulatú esten a Magyar Írószövetségben, ahol a megszólaló költők mind megemlítették a díj közösségkovácsoló erejét. Az est végén azt is megtudtuk a díj névadójának feleségétől, hol tartotta otthon Bella István a maga elismeréseit.

 • Csepcsányi Éva

  „Alkatilag nem vagyok tankhadosztály”

  Október 24-én a Nádor Kávézóban Novák Valentin, a Kelemen Kör vezetője beszélgetett Debreczeny György költővel idén megjelent, Nincs karácsony című kötetéről.

 • Irodalmi Jelen

  Tuzai István: Teremtő terek – Arnulf Rainer és Baranyai András művészete

  Az egyik médium a fotó, és az általa rögzített kép, a látható világ „objektív” határa. A másik a ráhelyezett felülírt gesztus, a szubjektum belső képe. Létrejön-e a metszéspontban ez által valamilyen önálló entitás, vagy a közlési szándék keretein belül marad a megteremtett többlet? – Tandori Dezső, Bella István, Lator László és Kassák Lajos verseivel

 • Irodalmi Jelen

  Négy nap, amely megmenti a világot – Szombat

  S mert kívül gyakran elidőz,
  kihordja lassan, ami kincs,
  s összegyűlik benne a fény,
  a végtelen megtartó titka.

 • Onagy Zoltán

  Bella István

  ​​​​​​​Én azért nem így. Lehetne így is, de nem így. A nyolcvanas évek végén (kilencvenesek elején?) fogok egy gesztust a Bajza utcában, a részeg Szervácot takarja be a mozdulat, a tekintet, védelmileg. Arra gondolok, Bella jó ember. Szervác eddigre valójában elvész, kipofozza magát az aktuális irodalmi tájból, terhére szinte minden korábbi barátjának, beledermedve a piros (kannás) nagyfröccsökbe, a kilátástalanságba, reménytelenségbe, beteges gyanakvásba. Hazakeveredve Bellát olvasok.

 • Irodalmi Jelen

  A bőség zavara - augusztus

   A bőség zavara - augusztus