Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Prózai rögtönzések Jókaival – Gálaest a Magyar Széppróza Napján

  A Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Magyar Széppróza Napja gálaestjén öt, Jókaira „hangszerelt” témában írhattak novellát a prózaírói rögtönzőverseny résztvevői, de ezen kívül bejelentették egy új irodalmi oldal elindulását, valamint novellaíró-pályázatot is hirdettek. – Csanda Mária tudósítása az ünnepi estről.

 • Irodalmi Jelen

  A nyomdafesték illata továbbra is vonzó – Rekordszámú érdeklődő a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

  A 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon több mint 400 program, valamint 200 új kötet, 600 szerző, tudós és művész várta az érdeklődőket a Millenáris parkban, és rekordot döntött a látogatók száma is: több mint 60 ezren voltak kíváncsiak idén a rendezvényre. – Réthy Emese tudósítása.

 • Irodalmi Jelen

  Tűzliliomot ültetni a lét szívébe

  Juhász Ferenc-emléknappal ünnepelte a Petőfi Irodalmi Múzeum a magyar költészet napját, József Attila születésnapját, ahol a rendhagyó irodalomóra, a képzőművészeti, irodalmi és zenés programok is helyet kaptak.

 • Irodalmi Jelen

  Téglák közé vésett nevek

  Emlékművet avattak az Eötvös Loránd Tudományegyetem campusán, a Trefort-kertben a Holokauszt során és a második világháborúban elpusztult oktatók és hallgatók emlékére.

 • Irodalmi Jelen

  Őrszemek a magyar kultúra bástyáin

  Díjátadó ünnepséget rendezett a Duna Palotában a Magyar Művészeti Akadémia. Az idén alapított elismeréseket elsőként Csoóri Sándornak és Dávid Katalinnak ítélték oda.

 • Irodalmi Jelen

  20 éves az NKA

  A Nemzeti Kulturális Alap maradandó élményt nyújtó műsorral ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Művészetek Palotájában. Balog Zoltán elküldött beszédében Mátyás király udvarát hozta példának, L. Simon László Klebelsberg és Hóman kultúrpolitikai műveit idézte.