• Abafáy-Deák Csillag és Külös Lajos

  Fantomfájdalom

  Két olvasó – egy eset. Szeifert Natália mélylélektannal és finomsággal átszőtt, valódi nőkről szóló álmatlanság-regényét Deák Csillag és Kölüs Lajos olvasta. Két nézőpont, a férfié és a nőé, amint egymást megközelítik; összeérnek, egymáshoz simulnak. Két olvasónapló Az altató szerekről.

 • Irodalmi Jelen

  8 Égtáj – Nézőpontok – Deák Csillag: Alma a fájától

  Hallja nagyanyja hangját, aki kezében forgatja az almát, és közben hajtogatja, ezt szereti a fiam, hamarosan itthon lesz a fiam. Most sem kérdez rá, eddig hol maradt az apja.

 • Irodalmi Jelen

  8 Égtáj – Nézőpontok – Kálmán Dóra: Alma nyárson

  Kész, a negyedik rúd is az almában. A sátor váza tökéletes. Rátette a ponyvát, a sátor készen állt. Odasomfordált a lány mögé. Kész a sátor – súgta szelíden, és visszakullogott.

 • Irodalmi Jelen

  8 Égtáj – Nézőpontok – Gerle Kiss Éva: Lassú méreg

  Még hogy az alma káros az egészségre! Azután eszébe jut, mit hallott nemrég Kócián doktor rendelőjében. Egy fiatalember mesélte síró hangon a mellette ülőnek, hogy a rengeteg almától pár hónap alatt úgy elvásott a foga, hogy kihullott mind, egy sem maradt. Akkor legyintett, hát persze, az almától… Te úristen! A Józsi megint pacalt fog kérni ebédre.

 • Irodalmi Jelen

  8 Égtáj – Nézőpontok / Kertész Jenő: Almák és fáik

  Az alma az árokszéli bokorba pottyant. Mindketten ugrottunk. Imi közelebb volt, engem mégis fellökött és elvágódtam. Ez volt a szerencsém! A bokor tele volt, ujjnyi méretű vörös darazsakkal. Pillanatok alatt ellepték Imi koponyáját.