• Gulisio Tímea

  A költészet szeretete összehoz minket

  ​​​​​​​A Magyar PEN Club bemutatta frissen megjelent, kétkötetes antológiáját, valamint Turczi István főtitkár átadta Jeton Kelmendi koszovói költőnek a Magyar PEN Club nemzetközi díját.
 • Izer Janka

  Az örökifjúság kulcsa(i)

  Az íráskutató matematikus, József Attila- és Herczeg Ferenc-díjas tanár, költő, író, újságíró, esszéíró – igencsak gazdag életutat bejárt – Mandics György nyolcvanadik születésnapját ünneplő irodalmi estet február 7-én rendezték meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalonjában. Az alkotó verseiből Böszörményi Zoltán olvasott fel, amelyet Bánkövi Bence csellójátéka kísért. A felolvasást követően Böszörményi Zoltán és Turczi István kérdezték az ünnepeltet.

 • Osváth Mihály

  Mi bújhat meg nulla fok alatt?

  – avagy kísérlet a kortárs irodalom kiszabadítására a négy fal közül
  A válasz, amivel hazajöhettem erről a formabontó kísérletről: ahogy a téli erdőnek sem kell feltétlenül hó, hogy szép legyen, úgy az irodalomnak sem kell feltétlenül a négy fal biztonsága, hogy megszólíthasson.
 • Nulla fok – kísérleti felolvasás a Bükkben

  Azt már tapasztalhattuk, hogy a kortárs irodalom 18 és 23 fok között, zárt térben könnyen befogadható. De mi történik vele fagyponton
 • Vers, látod a jövőt? – PEN DRIVE-pódiumműsor videón

  A Magyar PEN Club szervezte PEN DRIVE-esten szeptember 21-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban verses-zenés pódiumműsorra került sor, ahol Böszörményi Zoltán és Varga Melinda olvasott fel saját verseket. A teltházas közönség Bánkövi Bence lenyűgöző csellójátékát is meghallgathatta.
 • Székelyhidi Zsolt

  Vers, látod a jövőt? – PEN DRIVE-est képekben

  Varga Melinda 

  A két Prométheusz

 • Regál – a műfajteremtő lágerregény

  A Magyar PEN Club szervezésében bemutatják a kortárs magyar irodalom egyedülálló, modern lágerregényét. Böszörményi Zoltán Regál című műve egy háromkötetes regénytrilógia első könyve, válasz korunk égető társadalmi problémáira, gyógyír, menekültválsággal és háborús félelemmel átitatott, bizonytalansággal átszőtt világunkban különösen aktuális olvasmány.