• Dávid harca Góliát ellen

  A Magyar PEN Club az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezett november 4-én: Te pesti srác címmel Laczkó Vass Róbert kolozsvári színművész és Incze Gergely Katalin zongoraművész adták elő önálló estjüket, óriási sikerrel

 • „Sziveri János voltam”

  Az Irodalmi Jelen Veszprémben

  Az Irodalmi Jelen a megújult veszprémi Sziveri János Intézet első rendezvényének vendége lehetett. Az esten Böszörményi Zoltán, Varga Melinda, Kopriva Nikolett és Pejin Lea idézték meg Sziveri János szellemét „továbbgondolásokkal”, azaz a költő által ihletett versekkel, valamint megzenésített költeményekkel.

 • Irodalmi Jelen

  „Erdélyország egy félsziget, Erdélyország a Krím nekem”

  A Helikon és a Székelyföld folyóiratok irodalmi estjét és beszélgetését a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség közösen szervezett tanácskozásának esti programjaként rendezték a szerkesztők részvételével.

 • Irodalmi Jelen

  Madarakból lettek

  Előítéletek is nehezítik a cigány irodalom helyzetét Magyarországon, amelyről viszonylag keveset lehet hallani és olvasni. D. Magyari Imre és az Országos Idegennyelvű Könyvtár a cigány irodalom és folklór bemutatására törekszik, akár szakmán kívüli érdeklődőket is megcélozva.