• A bartóki modell folytatója

  Tornai József új verseskötetét mutatták be az MMA-folyóiratestek sorozat keretében. Az idén 92 éves Nemzet Művésze, Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő-író a bartóki hagyományból táplálkozó nemzedék utolsó tagja, ám, mint az esten is hallhattuk, versei mit sem veszítettek a fiatalság lendületéből.

 • Irodalmi Jelen

  Irodalmi Jelen-est Berka Attilával

  Január 21-én, csütörtökön 18 órakor a TAT Galériában az Irodalmi Jelen lapszámbemutató estjének vendége Berka Attila lesz. Gitáron közreműködik Hegyi Botos Attila. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 • Irodalmi Jelen

  Hangsúly az Akcenten

  Budapesten mutatkozott be az Akcent című lengyel folyóirat szerkesztősége a Magyar Napló és az Országos Idegennyelvű Könyvtár vendégeként. Elhozták magukkal a frissen megjelentetett lengyel nyelvű magyar költészeti antológiát is, a Még közelebb című válogatást.

 • Irodalmi Jelen

  A pannonhalmi műhely költői

  A pannonhalmi iskolai éveken túl még valami közös azokban a mai és öregdiákokban, akik a közelmúltban gyűltek össze a győri Zichy-palotában: mindegyikük a Műhely folyóirat szerzője. A felolvasásokkal összekötött beszélgetésen többek között a „pannonhalmi nimbuszt” is próbálták megfejteni.