Ugrás a tartalomra

Megnyílt a 93. Ünnepi Könyvhét Budapesten

Százhetvenhat pavilonban száznyolcvankét kiadó köteteivel nyílt meg csütörtökön a Vörösmarty téren a 93. Ünnepi Könyvhét, amely vasárnapig a fővárosban a Duna-korzón és több nagyvárosban várja az érdeklődőket.

Elkezdődött a 93. Ünnepi Könyvhét, amely esővel és a vízcseppek áztatta lapokkal tette felejthetetlenné a csütörtöki napot. A villámlások ellenére a fólia takarásában is megtalálhattuk magunk szeretett olvasmányait.

A Budapesti Fesztiválzenekar fúvósaitól Ágay Dénes tiszteletére Öt könnyű tánc címmel írt darabjából hallhattak három, kiemelkedő alkotást a látogatók. A zeneszerző holnap ünnepelné 111. születésnapját. 

Böszörményi Zoltánnak nehéz nem folyamatosan beszélgetésbe merülni a Vörösmarty téren vagy a Duna-korzón.

Az esernyők fontos kellékei s már-már szimbólumai lettek a 93. Ünnepi Könyvhét első napjának. 

Bár Böszörményi Zoltán hivatalosan június 10-én, 16 órakor dedikál először az Irodalmi Jelen standjánál, már a mai napon is használatba vette kifogyhatatlan tollát. 

Bencsik Gábor is tollat ragadott, dedikálása során a nosztalgikus emlékképek felidézéséé volt a főszerep. 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel Karácsony Gergely, a főváros polgármestere a Gerbeaud Kávéház dísztermében köszöntötte az olvasni vágyókat. Beszédében kiemelte az olvasás fontosságát, valamint hangsúlyozta, hogy e rendezvény lehetővé teszi a könyvek iránti érdeklődés, ezzel együtt az empátia és az intelligencia növelését. 

Már Nagy Koppány Zsolt is várta olvasóit az első napon.

Az Irodalmi Jelen könyvei, amelyek a hét további napjain is várják kíváncsi és elszánt olvasóinkat! Az Irodalmi Jelen standjánál garantáltan a jó hangulaté lesz a főszerep. 

Böszörményi Zoltán legújabb regénye, a Regál is előkerült az eső áztatta fóliák alól. 

Szalai Klaudia fotóriportja


Az Irodalmi Jelen Könyvek részvételét a 93. Ünnepi Könyvhéten a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatta.

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.