Ugrás a tartalomra

Halott föld ez – Zsófi panaszai

Shrek Tímea éveken keresztül tanárként dolgozott a Beregszászi 7. Számú Általános Iskolában, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott. A szeme előtt zajló nehéz életek súlya és tragédiája arra késztette, hogy ne csak megértse - meg is írja őket.
Novellái nem csak életszagúak és felkavaróak, hanem szociográfiai mélységűek is. A kötet második felében a család kapcsán és a családról ír döbbenetes novellákat, amelyek immár nem csak a jelen, de a múlt nyomorúságát is képesek megragadni letisztult, mégis erős atmoszférájú mondatokkal, karcos és nyers párbeszédekkel.
Mint a kiserkenő vér.

Zsófi panaszai

Ha apu intett, mennem kellett. Fel a lépcsőn, az emeleti szobába. Tudtam, mit kell tennem. Háttal álltam neki. Szépen, lassan vettem le a ruhákat, miközben ő bámult. Aztán meleg vizet hozott egy tálban. Meg szappant és szivacsot. Azzal fürdetett meg. Bele kellett állnom a lavórba és ő elkezdte. Keze gyöngéden húzta végig rajtam a nedves szivacsot. Csak hogy tisztán bújj ágyba, suttogta a fülembe. Aztán frissen vasalt pizsamát készített ki a komód tetejére. Rá kellett állnom egy kendőre, és ő szárazra törölt. Miután felöltöztetett, az ágyhoz futottam, bebújtam a paplan alá. Gondosan betakart és megcsókolt. Mindig így tett. Csak akkor hagyta abba, amikor feljelentettem.

 

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.