Ugrás a tartalomra

Szintemelés

Egyre vonzóbb és vonzóbb vagyok! Ismételjük a mondatot a tükör előtt állva, naponta legalább tíz percen keresztül! Heti négy személyi edzéssel és a Zóna-diéta szigorú betartásával néhány hónap alatt meglepően jó eredményeket lehet elérni. Most még úgyis tél van, a vatelinnel bélelt kabát ápol és eltakar. Türelmetlenebbeknek: egy karalábé és két narancs. Nem, nem tízóraira, hanem összesen. Egész nap. Szintet akarunk emelni, vagy nem?

A korkérdésre a Drakula-terápia a megoldás, bár akadnak, akik a szálbehúzásra esküsznek. A hajszín semmiképp nem maradhat. Megfontolandó a névváltoztatás is, ma már senkit sem hívnak Valériának.

Vali végül Geraldine néven regisztrál az ismerkedős oldalon. Ha az érdeklődési kör rovatba mindenáron magányos foglalatosságokat írunk, legalább olyasmi legyen, mint műgyűjtés, személyiségfejlesztés!

Sejtelmes képeket tölt fel magáról, fekete csipke mögül pillant a kamerába, azonosíthatatlan és ettől fölöttébb izgalmas domborulatokat világít meg a vaku. Ha oldalt fordul az ember, és fejét kissé fölveti, az önmagában tíz kiló mínusz, mégpedig a legkényesebb helyekről.

Elfelejti a barnát és az egérszürkét, a püspöklila az ő színe, meg az óarany. Magára valamit adó társaságbeli hölgy Louis Vuittont hord, esetleg Chanelt.  

Valinak legjobban József profilja tetszik, egy Geraldine azonban nem foglalkozhat Józsikkal. Leó ellenben kellően arisztokratikus.

Képei trópusi partokon készültek, Leó hobbija a veteránautók mellett a mélytengeri merülés. És a pirográfia. Hogyhogy az micsoda, tessék utánanézni az interneten!

Az egzotikus tájakat Vali is kedveli. A Hévízi Tófürdő előcsarnokában bal felől álló pálma elfogadható állapotú. Ha kintről, a tó mellől készül a felvétel, akkor sem a dézsa, sem az üvegfal nem látszik. Csak néhány percet kell kibírni fürdőruhában a decemberi napsütésben. Visszatartott lélegzettel. A Victoria’s Secret legújabb egyrészes modellje tökéletes választás, az átlósan futó világos fodorrátét centiket farag le a derékrészből. Drága, drága – de megéri!

Geraldine a humort, a megbízhatóságot keresi egy férfiban. Leó mindenekelőtt a lelki finomságot és az anyagiasság hiányát értékeli. Az őszinteség mindkettejüknek fontos. Az erőszakosságot, a durvaságot egybehangzóan visszataszítónak találják.

Leó hosszabb időt töltött külföldön, ezért írásban gyenge a magyarja. Apróbb érdekességeket megoszthatunk egymással, de a túlzott részletességtől a kapcsolat kezdetén tartózkodjunk. Az apám is politikai volt, vall színt Geraldine, csak a véletlenen múlt, hogy ’67-ben nem maradt kinn Bécsben, és a gyerekei nem törik az anyanyelvüket.

A személyes találkozóval három hetet érdemes várni, a kevesebb a kétségbeesett mohóság, a több az érdeklődés hiányának jele.

Geraldine egy tengeri halakat készítő látványkonyhát javasol Budaörsön. Kiváló ötlet: nem hivalkodóan elegáns, ugyanakkor kellően drága ahhoz, hogy csak jobb emberek látogassák.

Leó kékesfekete füstfelhőbe burkolódzó, rozsdamarta Daciával érkezik. Geraldine úgy hitte, a veteránautók mind szarvasbőrrel fényesített kabriók, most megtudja: azokban semmi kihívás nincs.

Internetes adatlapja szerint Leó sportos termet. A képeken nem látszott, de ez tulajdonképpen zsokéalkatot jelent. Ha rajta a kalap, a férfi nagyjából Geraldine orráig ér. Kettejük között a vertikális különbségnél csak a szélességbeli szembeötlőbb.

Csalódásunkat semmiképp se mutassuk, ne az első benyomáson múljon az esély a közös boldogságra!

Mielőtt nekilátna a fokhagymás-fehérboros kagylónak, Leó feltűri az ingét. Jobb alkarján szürkéskék felirat kanyarog: Pöcsköszörű. Geraldine hunyorogva bogarássza az ákombákom betűket, Leó zavartan köhint: Nagyváradon varrta rá egy pszichopata zárkatársa. Gazdasági ügyek, egyébként pedig őszintén megírta, hogy külföldön élt néhány évig.

Mutassunk érdeklődést partnerünk iránt, keressük a közös téma lehetőségét! Geraldine a búvárkodásról kérdez, ám a férfi ezt idő hiányában már nem gyakorolja.

Leó csengőhangja a Kombiné, kombiné, a csipkés kombiné, Vali lába önkéntelenül lendül ritmusra az asztal alatt. Misi, a szádba lépek!, feszült hang ordít a telefonba, nem lehet megállapítani, nőé vagy férfié. Téves hívás, mondja Leó merev arccal, és kikapcsolja a készüléket.     

Desszertet egyikük sem kér.

Leó otthon felejtette a tárcáját, Geraldine fizet. Akkor ennyi?, érdeklődik Leó, aki szívesen meginna még valahol egy sört.

A modern nő határozott, öntudatos, igényes. Minden körülmények között megőrzi méltóságát. Ennyi, feleli Geraldine, és felszegett állal vonul a megállóba.

A következő busz húsz perc múlva érkezik. Geraldine gyomra hangosan korog, ki gondolta, hogy grillezett szardínia néven aszott sneciket szolgálnak fel?

A Dacia felől szaggatott géphörgés. Leó a felnyitott motorháztető alatt hajlong hosszasan, majd nagyot rúg a hátsó kerékbe, és megindul a buszmegálló felé.

Ékszíjszakadás, jelenti ki a tüntetően a menetrendet tanulmányozó Geraldine hátának.

Állnak a hiányzó tetejű buszváróban, a 19:45-ös járat késik. Nyilván kimaradt, mormolja maga elé a férfi. A nőnek máson jár az esze: másnap karácsony, és ő megint szilveszterig eheti a két személyre rendelt gesztenyés pulykát. És mégis kinek adja oda az 50 legszebb hely búvároknak díszcsomagolású kiadását?

A Sárkány Centerben vásárolt Calvin Klein csizmába befolyik a hólé, a szürkésbarna nedvesség lassan kúszik felfelé a krémszínű bőrön.  

B...a meg, mondja Geraldine, aztán elszántan a férfi felé nyújtja a kezét: Vali vagyok.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.