Ugrás a tartalomra

Jelige: Titok – A Titok

Ezen elmélkedést megszakítva veszek egy újságot, és leülök egy asztalhoz. És máris siet felém a jól ismert pincérnő Rozi. Köszönöm jól vagyok, és kérek egy kávét sok tejjel, cukorral.

 

 

 

 

A Titok

 

Felkelek . Minden úgy megy ahogy minden reggel . Beágyazok , és tisztaság mániámhoz híven elrendezgetem a párnáim .Átöltözöm , fogatmosok , és    kimegyek a konyhába inni egy kávét . Nincs . Visszacsukom a doboz fedelét és lemegyek az előszobába . Leemelem a kalapom , és kilépek az ajtón .
Sok ember van az utcán , ahhoz képest , hogy ilyen korán van . Még az őrült szomszédom Tellkovics Karcsi bácsi is kinn van , és rekedten ordít egy francia turistának aki sajnálja de nem tudja , hogy hol van a patika . Ugyanis Tellkovics Karcsi bácsi igen rosszul alszik . Ezt akkor tudtam meg , az első estén amikor ideköltöztem .( Hallottam , hogy az éjszaka közepén ordít a párnájával .)
Átnézek az utca másik oldalára, és látom az egész utcában híres Mici nénit pletykás barátnőivel.
Megindulok a kedvenc kávézom felé . Út közben sok ismerőssel találkozom akik mind sugdolóznak . Mi van itt ? Népvándorlás?
Ezen elmélkedést megszakítva veszek egy újságot, és leülök egy asztalhoz. És máris siet felém a jól ismert pincérnő Rozi. Köszönöm jól vagyok, és kérek egy kávét sok tejjel, cukorral.
Belelapozok az újságba, és elkezdem nézni. Furcsa szokásom , hogy a kávézóban nem olvasom az újságot , hanem csak nézem . Közben a fülemmel külvilágot figyelem .
A másik asztalnál idegenek , két nő ül .
– Maga hallotta ?
– Mit ?
– Hát azt .
– Mit azt ?
– Hát a Titkot .
Titok ? Leteszem az újságot .
– Mi ?
– De tudja …
– Hát mondom hogy nem !
– Tudja … a Titok .
– Nem értem mit beszél .
– T-i-t-o-k . Titok.
Ezek    teljesen hülyék . Nem tudok meg tőlük többet . Lassan iszogatom a kávét és a másik asztal felé fordítom a figyelmem .Ők már ismerősek . Lukács bácsi , és felesége Évike néni . Kíváncsi vagyok ők miről beszélgetnek .
– Te asszony .
– Igen ?
– Te hallottad ?
Na , már kezd érdekes lenni.
– Mit ?
– Hát amiről beszélnek .
– Miről beszélnek ? Jaj , papa ne kelljen már minden szót harapófogóval kihúzni belőled !
Lukács bácsi közelebb hajol .
– A Titok .
– Mi a Titok ?
– Háát ööö…a ööö …
Mondd már ki !
– Na , papi !
És akkor nos hát … A lényeg , hogy Lukács bácsit sokszor meglátogattam a kórházban .
De hogy mi a Titok ? A rettenetes Titok , azt sosem tudtam meg.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.