Ugrás a tartalomra

Völgy 2.

Duplexek címmel Nagy Zopán és Csontos Bernadett fotóit láthatják a huszadik Művészetek Völgyének látogatói a Poór Házban, Kapolcson, július 23-ától augusztus 1-ig. Mindkét kiállító közölt már az Irodalmi Jelenben verseket, így többszörösen fontosnak éreztük, hogy felkeressük őket, megkérdezzük fotó és irodalom, analóg és digitális kapcsolatáról, kölcsönhatásáról, s magáról a Völgyről is. – Nagy Zopánnal és Csontos Bernadettel Weiner Sennyey Tibor készített interjút, a fotókat a kiállításról Szőcs Tekla készítette.

Rutkai Bori és a Specko Jedno koronázza meg a napot. De mennyire rutkaiboris ez az óvodakerti koncert is! Szinte látod, ahogy Bori a színpadról a csúszdába szökell, majd hintázik egyet, végül pedig gyerekből újra díva lesz, lepipálva Palya Beát és Szalóki Ágit a nyaram eddigi legjobb koncertélményével.Boldog Zoltán naplója Szőcs Tekla fotóival

Tegnap például szekérrel jöttünk át Vigántpetendről Kapolcsra, azon énekeltünk népdalokat, és közben hirdettük a múzeum programjait. Majd a szomszéd faluban készült tutajt itt bocsátották vízre a gyerekek. – Boldog Zoltán interjúja Pávlicz Adriennel

Szerény mennyiségű kézműves karéjban kínálja a népszerű vásárfiákat, középen lakodalmas sátor, büfé, szereplők nélküli színpad. Az ólomöntő árudája mágnesként vonzza a kis és nagy fiúkat, na meg a mögéjük bújó férfiakat. Az apró  katonák, huszárok, gladiátorok fémszobrocskáit vaskos férfiujjak díszítik, festik nagy alázattal és kellő megszállottsággal - Kapolcsi (és vigándpetendi) képes napló 4. Balogi Virág tollából.

Most is csupa mosoly, vibrálás, energia. Hajából szalmaszálak állnak ki, bodzaszörpöt kér, és ugyanolyan felszabadultan beszélgetünk, mint mindig. Pedig ő nem most kezdte a napot… - Palya Beával Karafiáth Orsolya készített interjút. A Palya-udvar közös énekléséről Szőcs Tekla készített fotókat.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.